Kas tas ir? Skats pie tirdzniecības centra Rīgā mulsina un pārsteidz

tautaruna.lv 27.februāris 2023, 7:00
 
Edmunds Brencis/ F64
Rīdziniece Gerda, dodoties pastaigā netālu no tirdzniecības centra “Spice”, pamanījusi, ka teritorija Lielirbes ielas ceļa malā ir nekopta. Viņa vēlas noskaidrot, kam jāatbild un jāsakopj savs īpašums, vēsta "Bez Tabu".

"Kas ir šī gadiem ilgi nesakoptā teritorija gar Lielirbes ielu? Īpaši labi to var redzēt tādā laikā kā tagad - kad nav sniega un vēl nekas nav saaudzis. Tur atrodas kaut kādu būvju pamati, kaudze ar atkritumiem, gar Lielirbes ielu dzīvžogu paliekas. Diezgan biedējoši. Dažās vietās uzlikti uzraksti, ka tas ir privātīpašums un būs jāmaksā tūkstošiem eiro, ja tiks izmesti atkritumi. Vai privātīpašniekam nav pienākums savu teritoriju sakopt?"pauž Gerda.

Informācija zemesgrāmatā liecina, ka par Lielirbes 26 adresi atbild divi saimnieki - Rīgas dome un firma “Skujeņu audzētava”. Pašvaldības pārstāve norāda, ka savu pusi pie kapiem regulāri uzkopj.

Pašvaldības policijas pārstāvji norāda, ka līdz šim neviens nav sūdzējies par atkritumiem konkrētajā teritorijā.

"RPP Zemgales pārvaldes darbinieki šodien apsekoja minēto adresi, kur sastapa personu, kura uzkopa teritoriju. Sarunas laikā persona teicās, ka vieta tiks sakopta nedēļas laikā, līdz ar to tika pieņemts lēmums šo adresi apsekot atkārtoti pēc nedēļas, lai pārliecinātos, ka atkritumi tur vairs neatrodas."

Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:49

Jaunākās diskusijas