Deputāts piedāvā māksāt 500 eiro, lai cilvēki nobalso vēlēšanās

tautaruna.lv 27.februāris 2023, 10:30
 
F64
Bijušais Slovākijas premjerministrs Igors Matovičs, kurš vēlas palielināt vēlētāju aktivitāti un nepieļaut opozīcijas nākšanu pie varas, ierosinājis katram pilsonim, kurš balsos septembrī gaidāmajās pirmstermiņa vēlēšanās, samaksāt 500 eiro.

Galvenais šī priekšlikuma iemesls, pēc Matoviča teiktā, ir bailes, ka uz pirmstermiņa vēlēšanām ieradīsies maz vēlētāju, raksta "Европейская правда".

"Mēs baidāmies, ka nākamajās vēlēšanās būs zemākā vēlētāju aktivitāte vēsturē," sacīja Matovičs.

"Mēs patiešām baidāmies, ka Slovākija nākamajās vēlēšanās var piedzīvot to, ko Vācija piedzīvoja pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados pēc ekonomiskās krīzes," viņš skaidroja, piebilstot, ka 500 eiro uz katru vēlētāju varētu būt demokrātijas glābšanas veids.

Matovičs baidās, ka, ja pie varas nāks opozīcijas partijas, tās Slovākiju pārvērtīs par režīmu, kas līdzīgs Viktora Orbana režīmam Ungārijā.

Jautāts, kur viņš plāno atrast aptuveni 1,5 miljardus eiro, kas nepieciešami iniciatīvas izmaksu segšanai, Matovičs sacīja, ka tā ir tikai daļa no naudas, ko uzvaras gadījumā varētu piesavināties opozīcijas partiju līderi. "Fico un Pelegrīni spēj nozagt šo summu sešos mēnešos. Tas ir ieguldījums Slovākijā," viņš sacīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas