Sieviete izmisumā - kaimiņš aukstasinīgi nogalina viņas suni

tautaruna.lv 27.februāris 2023, 13:15
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Konflikts starp kaimiņiem Piltenē pārauga vardarbībā un vācu aitu suns kļuva par upuri – pret dzīvnieku tika pavērsts medību ierocis. Leo bija vien gadu vecs kucēns. Šāvējs esot bijis nikns uz suņa saimnieci, jo klaiņojošais mājdzīvnieks terorizēja viņa aitas. Sieviete savukārt noliedz savu vainu un vērsās policijā ar iesniegumu, vēsta “Degpunktā”.

Ventspils pusē, Piltenes apkaimē, kāda sieviete izmisīgi meklēja savu vācu aitas suni Leo. Mājdzīvnieks bija pazudis un tā atradējam tika piesolīta arī atlīdzība.

Diemžēl, ātri vien atklājās skaudrā patiesība - Leo tika aukstasinīgi nonāvēts, turklāt, to ir izdarījis kāds saimnieces paziņa.

Suņa saimniece vērsās policijā ar iesniegumu, taču nelolo lielas cerības panākt taisnīgu spriedumu. Kaimiņš esot visai ietekmīgs, turklāt viņš atteicās saimniecei atdot suņa mirstīgās atliekas. Sieviete spriež - nav līķa, nav pierādījumu.

“Tā kā viņš ir medību kolektīva priekšnieks, tas jau liecina par to, ka viņam bija atļauja un viņš to drīkst darīt. Otrkārt, policijai ir svarīgākas lietas, nevis tāda “suņa izmeklēšana”, un pēc mēneša līķis vairs nebūs atrodams. To tikai policija var panākt, tur roka roku mazgās. Tas ir pilnīgi neadekvāti kaut ko pret viņu uzsākt,” uzskata suņa saimniece.

Saimniece atzīst, ka liktenīgajā naktī, viņas suns nebija piesiets un izspruka no redzesloka. Mājdzīvnieka uzmanību, acīmredzot, pievērsa aitas kaimiņa aplokā.

“Tās ir grūsnas, tām tūlīt dzims jēri un aitas tika trenkātas. Viņš spēlējās, viņš ir jauns muļķītis, viņam tikai gadiņš bija,” spriež suņa saimniece.

Mednieku asociācijas valdes priekšsēdētājs iebilst, ka atļauja nogalināt mīļdzīvnieku vīrietim, visticamāk, nebija. Pat, ja svešais suns iemaldījās privātā teritorijā, šaudīties nedrīkst arī mednieki.

Policija pagaidām detalizētu informāciju par notikušo nesniedz. Esot uzsākta resoriskā pārbaude, kuras laikā, mednieks tiks iztaujāts arī par Leo atrašanās vietu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas