Vietējie ceļ trauksmi - kāpēc sociālajā namā Ķengaragā mirst daudz cilvēku?

tautaruna.lv 14.janvāris 2023, 17:12
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Pie sociālā nama Aglonas ielā, Ķengaragā, pēdējās pāris dienas katru rītu redzams apbedīšanas biroja katafalks. Vietējie prāto, vai ēkā plosās kāda slimība, varbūt iestādes klienti kļuvuši vardarbīgi? Rīgas pašvaldības pārstāvis bažas kliedē un skaidro, ka biežajām nāvēm tomēr ir cits iemesls, vēsta "Degpunktā".

Aglonas ielas iedzīvotāji Ķengaragā ar satraukumu ziņo, ka pēdējā laikā arvien biežāk pie sociālā nama durvīm “Daugava” stāv policijas ekipāžas un apbedīšanas biroja darbinieki. Gan otrdien, gan trešdien no ēkas iznes mirušu cilvēku, kas vietējiem liek domāt, ka iestādes telpās notiek kaut kas nelabs.

Uzrunātie sociālā nama iedzīvotāji notiekošo neuzskata par nobīdi no normas. Proti, ņemot vērā ēkā izmitināto cilvēku skaitu, par regulāriem nāves gadījumiem neesot jābrīnās.

Rīgas pašvaldības pārstāvis Ivo Kiršblats apstiprina, ka Latgales rajona nodaļas iedzīvotājiem pēdējais mēnesis patiešām bijis visai nervozs, taču nekas ārkārtējs noticis nav. Proti, aukstie laikapstākļi krasi pasliktina cilvēku veselības stāvokli, līdzīgi kā citus gadus.

Ja neskaita vīrusus un citas slimības, ēkas iemītnieki mēdz arī kļūt vardarbīgi viens pret otru. Dažreiz par agresoriem kļūst klientu viesi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas