"Bildēšanās pie galda ar telefona klausuli nepalīdzēs"; Jūlija Stepaņenko rosina Valsts prezidentu rīkoties

Portāls nra.lv 14.janvāris 2023, 17:21
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Bijusī Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko aicina Valsts prezidentu rīkoties, lai panāktu, ka Jēkabpilī tiek izsludināta ārkārtējā situācija.
"Neliels atgādinājums prezidentam, ka prezidentam ir daudz lielākas pilnvaras, nekā varbūt viņam šķiet. Piemēram, viņam ir tiesības sasaukt Ministru Kabineta sēdi, lai izsludinātu ārkārtējo situāciju. Bildēšanās pie galda ar telefona klausuli nepalīdzēs. Cietušajiem cilvēkiem nebūs iespēja saņemt kompensāciju, ja netiks izsludināts īpašais režīms," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Jūlija Stepaņenko.

Šodien uz Jēkabpili devies aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) un iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS). Sprindžuks aģentūrai LETA pastāstīja, ka jau no rīta sazvanījās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV).

Portāls NRA jau rakstīja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Operatīvās vadības pārvalde mudinājusi Daugavas abos krastos dzīvojošos jēkabpiliešus nekavējoties evakuēties.

Jēkabpils novada pašvaldība brīdiājusi, ka aizsargdambis var neizturēt.

"Kad tas bruks, ūdens un ledus masa ieplūdīs pilsētā ļoti ātri un evakuācija var kļūt neiespējama. Tāpēc šobrīd evakuācija no apdraudētajām pilsētas teritorijām ir kritiski svarīga iedzīvotāju dzīvībai un drošībai," uzsver pašvaldībā, piebilstot, ka ledus-ūdens masā glābšanas darbi ir praktiski neiespējami.

Kariņš esot gatavs nepieciešamības gadījumā gadījumā sasaukt valdības ārkārtas sēdi, lai lemtu par vajadzīgo valsts resursu nozīmēšanu plūdu seku likvidēšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas