18 bērni iet bojā pēc klepus sīrupa lietošanas

tautaruna.lv 14.janvāris 2023, 12:47
 
Raitis Plauks/F64
Uzbekistānā pēc indiešu izcelsmes klepus sīrupa Doc-1 Max lietošanas miruši 18 bērni, atklāja bērnu tiesībsargs Alija Junusova, atsaucoties uz upuru radinieku informāciju. Bojā gājušie bija jaunāki par 6 gadiem, no kuriem 15 bērni bija jaunāki par 3 gadiem.
Septembrī-decembrī Samarkandas reģionālajā bērnu daudznozaru medicīnas centrā ārstējās 21 bērns ar akūtu nieru mazspēju. Rezultātā trīs pacienti tika izārstēti, viņi tika izrakstīti, bet 18 nomira.

Tajā pašā laikā 15 bērni bija jaunāki par trim gadiem, seši bērni bija jaunāki par sešiem gadiem. Izjautājot pacientu tuviniekus par slimības cēloņiem, viņi norādīja, ka bērniem bija saaukstēšanās simptomi un viņu stāvoklis pasliktinājās pēc zāļu "Doc-1 Max" lietošanas, ar kurām vecāki mēģināja izārstēt bērnus, raksta zakon.kz.

Kā atzīmē eksperti, zāļu lietošanas instrukcijā norādīts, ka to var lietot no divu gadu vecuma. Tomēr citu uzņēmumu zāles ar tādu pašu sastāvu parasti var lietot tikai pēc 12 gadu vecuma.

Tikai pēc bērnu nāves kļuva skaidrs, ka Indijas zāļu pārdozēšanai ir neatgriezeniskas sekas. Eksperti analizēja zāļu sastāvu un atrada toksisku vielu etilēnglikolu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas