Latvijas iedzīvotāji atraduši jaunu veidu, kā sildīties; tas ir ļoti bīstams

tautaruna.lv 10.oktobris 2022, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Iestājoties aukstajam laikam un sagaidot lielos apkures rēķinus, sociālajos tīklos sāka klejot “padomi no interneta” par alternatīvu apkures iekārtu izveidi, kas, pēc ugunsdzēsēju domām, var būt bīstamas, vēsta rus.lsm.lv.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) uzsver, ka ķieģeļu, puķu poda un tējas sveču "sildītājs" ir gan nedrošs, gan neefektīvs.

“Tas ir veids, kā mūsdienās noteikti nevajadzētu mēģināt sildīt savu māju. Tas ir bīstams veids, kā mēģināt uzturēt siltumu. Un statistika par to liecina. No visiem ugunsgrēkiem, kas izceļas mūsu valstī, vairāk nekā 60% ir absolūti cilvēku neuzmanības dēļ. Tu nezini, kas var notikt nākamajā mirklī. Ja mājās ir mazi bērni vai dzīvnieki, tas var novest pie ļoti smagām sekām,” skaidroja VUGD Operatīvās daļas dežurants Agris Šūmanis.

Un nav garantijas, ka, karsējot, māla puķu pods nesaplaisās un karstās lauskas neizraisīs ugunsgrēku. Un kur ripos degošās sveces, uz kurām tas viss kritīs.

“Tagad ir oktobris, un mēs jau gaidām Ziemassvētkus. Izbraukšana “uz Adventes vainagiem” ir diezgan bieža decembrī, kad sākas Adventes laiks. Un tā ir vēl bīstamāka lieta,” sacīja Šūmanis.

Runājot par iepriekš minēto “sildītāju”, tas neuzkrāj siltumu, saka speciālisti, un darbosies tikai tik ilgi, kamēr degs svece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas