Iedzīvotāji neizpratnē! Apkures vēl nav, bet rēķini milzīgi

tautaruna.lv 10.oktobris 2022, 15:15
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Jau vasarā plaši tika apspriests jautājums par lielo komunālo pakalpojumu maksas pieaugumu, ar kuru iedzīvotājiem jārēķinās jau tuvāko mēnešu laikā. Tiesa, iedzīvotāji neslēpj izbrīnu - lai gan iepriekš šķitis, ka lielāka summa rēķinos būs jāmaksā, piemēram, par apkuri, atsevišķās vietās Latvijā šobrīd pamatīgas galvassāpes rēķinu maksātājiem sagādā arī maksa par silto ūdeni un karstā ūdens cirkulāciju.
"Vēl nav apkures. 3.ist. dzīvoklis, Jauna ģimene Ķekavā. Karstā ūd. cirkulācija 33 euro. Baigi cirkulē ap 100 dzīvokļi mājā uz 3000 euro mēnesī + maksa par kubu. Ar elektrisko boileri lētāk būtu," sociālā tīkla facebook lapā "Slepenais pircējs" norādījis ieraksta autors.

Aprakstītajai situācijai pievienots arī komunālo pakalpojumu rēķins, kurā redzams, ka, piemēram, maksa par karstā ūdens cirkulāciju ir 27, 95 eiro, bet ūdens uzsildīšanas maksa ir 44.2 eiro.

Jau vēstījām, ka raidījums "Bez Tabu" informēja par situāciju Carnikavā, kur arī iedzīvotājiem nācies saskarties ar situāciju, kad maksa par karsto ūdeni pieaugusi vairākas reizes.

Pāvels atminas, ka vēl vasaras sākumā par viena kubikmetra ūdens uzsildīšanu bija jāmaksā 3,46 eiro. Savukārt septembrī saņemtajā rēķinā par augustu attiecīgajā ailītē tarifs jau paaugstināts līdz 36 eiro, kas ir aptuveni 11 reižu dārgāk.

Vairāk par situāciju Carnikavā lasiet šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:16

Jaunākās diskusijas