Izklaide jauniešiem Rīgas centrā pārvēršas par murgu; ievainoti četri cilvēki

tautaruna.lv 10.oktobris 2022, 13:15
 
F64
Kopā gandrīz ducis jauniešu vecumā aptuveni no 10 līdz 19 gadiem dežurēja pie “Origo”, Stacijas laukumā. Sagaidījuši upurus, laupītāji uzsāka agresīvu uzbrukumu, izmantojot nazi un sadauzītas alkohola pudeles, kopā ievainojot četrus cilvēkus, vēsta "Degpunktā".

Pagājušajā sestdienā kāds puisis kopā ar draugiem brauca uz Rīgas centru, lai klubā svinētu savu 21. dzimšanas dienu. Kopā pieci jaunieši stāvēja pie “Origo” un gaidīja savus draugus, kam bija drīz jāpievienojas. Taču pāris minūtes pēc izkāpšanas no vilciena jautrais vakars pārvērtās par murgu.

“Bija jauniešu grupa. Vienam bija kādi 8 gadi, mazs puika un viena meitene, pārējie bija pusaudži. Viņi prasīja, vai mums ir tabakas papīriņi. Teicām, ka mums nav. Tad sāka krieviski agresīvi runāt,” stāsta viens no cietušajiem.

Puisis centās nomierināt agresīvos svešiniekus un izvērst miermīlīgu sarunu, taču pēc mirkļa jubilārs jau gulēja pie zemes - kāds no bandas bija sācis puisi sist. Kādam citam puisim izdevās uzbrucēju noraut no jubilāra, taču pretestības izrādīšana tikai izprovocēja kādu grupējuma locekļiem izvilkt no azotes nazi. Turpmāko notikumu gaitu jauniešiem atstāstīt soli pa solim ir grūti, jo sākās tāds kā haotisks tracis. Rezultāts gan ir skaidrs - četri cilvēki tika ievainoti, bet jubilārs cieta vissmagāk: “Man bija galvas saasiņojums, asins izplūdums un smadzeņu satricinājums. Četras dienas nogulēju slimnīcā, un tagad vēl joprojām ir gultas režīms desmit dienas. Katru dienu ir galvassāpes, spiediens galvā, guļu un neko nevaru. Ne darbs, ne mācības.”

Aptuveni 12 uzbrucēji, no kuriem vismaz puse bija nepilngadīgi, pēc uzbrukuma veiksmīgi aizbēga. Kad ieradās policija, cietušie jaunieši centās panākt, lai tiek uzsākts kriminālprocess un ļaundarus notvertu.

Bandas dalībnieki, visticamāk, uzbruka ar nolūku aplaupīt. Vienam no puišiem tika nozagta mugursoma, pilna ar personīgajām mantām. Policija apgalvo, ka ir uzsākusi kriminālprocesu un strādā, lai sauktu pie atbildības laupītājus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas