12 000 eiro! Vīrietis šokēts par sodu par iebraukšanu Jūrmalā bez caurlaides

tautaruna.lv 10.oktobris 2022, 7:00
 
F64
Juris kūrortpilsētā Jūrmalā dzīvo aptuveni divdesmit gadus, tāpēc zina par iebraukšanas kārtību jeb caurlaižu sistēmu. Liels bija viņa pārsteigums, uzzinot, ka ir piemēroti 124 protokoli, kā vēlāk noskaidrojis, par noteikumu pārkāpumu, iebraucot pilsētā bez caurlaides, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Juris, veicot darba pienākumus uzņēmumā “CleanR”, pārvietojās ar personīgo auto. Darbavieta esot nokārtojusi caurlaidi, tāpēc vīrietis pa pilsētu braucis mierīgu sirdi, līdz uzzinājis, ka būs jāmaksā 12 tūkstoši eiro liels sods.

Vīrietis pieļauj iespēju, ka varētu būt problēmas ar caurlaidi, taču viņš noskaidrojis, ja dzīvo Jūrmalā, tāpat caurlaide pienākas.

Jura bijušais darba devējs “CleanR” atzīst, ka saviem darbiniekiem nodrošinot visas nepieciešamās caurlaides.

Juris esot vēlējies protokolus pārsūdzēt, taču pašvaldības policija neesot viņu informējusi par lēmumu.

"Caurlaide, uz kuru atsaucas persona, ir Jūrmalas domes izsniegtā atļauja iebraukt ar transportlīdzekli pludmalē, kas neatbrīvo personu no pienākuma iegādāties caurlaidi, iebraukšanai Jūrmalas valstspilsētas īpaša režīma zonā. Personas deklarētā dzīvesvietas adrese administratīvā pārkāpuma laikā nebija Jūrmalā," skaidro Jūrmalas pašvaldības policijā.

Šobrīd visi pārsūdzēšanas termiņi esot beigušies, lieta ir nodota zvērinātam tiesu izpildītājam, kurš norāda, ka policija esot samazinājusi sākumā izrakstītos protokolus. Jurim šobrīd ar tiesu izpildītāju ir jāvienojas par soda atmaksas termiņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas