Iedzīvotājus pārsteidz jauns našķis Latvijas veikalos - kukaiņi šokolādē

tautaruna.lv 3.septembris 2022, 14:00
 
Andrejs Strokins/F64
Kādu sievieti pārsteidzis absolūti nesagatavotu maizes ceptuves “Lāči” veikala sortiments – starp dažādiem saldiem un sāļiem gardumiem kā jaunums lepni izcelti žāvēti circeņi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
“Un vēl ar dažādām garšām, pat baltajā šokolādē. Vai tiešām Latvijā ko tādu drīkst tirgot un vai tie tiešām ir ēdami?” jautā viņa.

Dodoties uzmeklēt skatītājas norādītos ekstravagantos gardumus, viena no “Lāči” veikaliem Rīgā saimniece atzīst, ka šādus brīnumus galvaspilsētas veikalos gan neatrast, esot jāmeklē reģionos.

Veiksme gan uzsmaida tirdzniecības centrā “Elkor Plaza”, kur ir circeņi ne tikai ar čili un baltajā šokolādē, bet arī ar citām piedevām. Visi - ražoti Lietuvā.

Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas produktu reģistrācijas daļas vadītāja Diāna Birkenfelde skaidro, ka kukaiņu izcelsmes pārtikas produkti patiešām sākuši “iekarot” veikalu plauktus, taču ceļš līdz tam nemaz neesot tik viegls. Proti, Eiropā ir visai stingras prasības šādu “uzkodu” tirdzniecībai.

Latvijā šobrīd ir viens uzņēmums, kas ražo šokolādes konfektes ar kaltētu kukaiņu pulveri. Tiesa gan, Latvijā esot pieaugoša interese ne tikai par kukaiņu izmantošanu pārtikas produktos, bet arī par to audzēšanu, izveidojot kukaiņu fermas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:41

Jaunākās diskusijas