Rūgtas pārdomas: "Kāpēc no lepnas valsts esam kļuvuši par ubagiem, kas maksā par visu dārgāk kā bagātie?"

tautaruna.lv 3.septembris 2022, 15:00
 
Pixabay
Kāda vīrieša Uģa ieraksts facebook triecientempā ātri izplatījās socvidē, kur atkal tika lauzt šķēpi, kuram taisnība, bet kas maldās.

'Biju darba darīšanās pāris dienas kaimiņzemes Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Bija iespēja arī mierīgi pastaigāt, pavērot. Vairāk gan par pilsētas centru un tā saucamo vecpilsētu.

Lai vai kā man negribētos to atzīt, bet mēs savu galvaspilsētu esam padarījuši par nekonkurētspējīgu un drūmu vietu attiecībā pret to pašu Viļņu.

Es vēl domāju, ka man varbūt Rīga ir ierastāka un tamdēļ man jauna vieta rada sajūtu ka ir labāka un interesantāka, bet nē. 4 dienas vakars. Viļņas vecpilsēta un centrs. cilvēku pilnas ielas, mazas kafe un krodziņi. centrālajos laukumos dažādi koncerti, izstādes atvērtas un cilvēki laipni, krāsaini un smaidīgi. Par cenām vispār neizteikšos, ja salīdzināt Rīgas vipendronus kafenēs ar Viļņas kafenēm. Atšķirības ir milzīgas. Laiks bija silts un brīžiem pat bija sajūta ka esmu nevis tepat kaimiņos Viļņā , bet kādā dienvidu valstī.

Ar kolēģiem runājām. Kas ir noticis. Latvija 30 gados bija bagāta valsts. Lietuvieši pat brauca uz Latviju strādāt. okupācija un visas figņas bijušas līdzīgas, bet šobrīd atšķirības ir milzīgas.

Vizuālas atšķirības. es nezinu kā tur un kas notiek politiskā līmenī, bet ja var šādi izskatīties pilsētas centrs un tur ir šāda publika, tad pieņemu, ka politiski arī ir daudz maz civilizētāk kā pie mums. Kas noticis, kamdēļ mēs esam tur kur esam? kamdēļ mums tagad jāsalīdzina kā ir Igaunijā un kā ir Lietuvā, bet mums tā nav? Etniskais sastāvs? Var jau būt ka savedot kolhozniekus, kam viss pieder visiem, tā attieksme ir mainījusies pret savu zemi, tautu un savu identitāti.

Ir skumji, žēl un brīžiem neiespējami skatīties par ko mēs te iekšēji kašķējamies un cīnāmies. Neviena sakarīga piedāvājuma uz vēlēšanām. dažiem pat ir pilnīgs sviests. un neviens piedāvājums nav uz kaut kādu Latvijas, kā valsts prestiža celšanu. Mums pat ir grūtības par piķi savu valsti ārzemēs pareklamēt jēdzīgi, tur pat konkurss bez aizķeršanās nevar notikt.

Vai mēs vispār esam gatavi savai zemei, savai tautai un savai kopībai? Šobrīd visi ir tik traki sadalījušies pa mazām frakcijām, ka neredzu iespēju kaut kādai kopībai valsts celšanai, lai varētu lepoties ar to, ka esi Latvietis no Latvijas.

Drīz uz mums citās vietās skatīsies ar žēlumu. Kas ir noticis, ka no bagātas un lepnas valsts esam kļuvuši par nabadzīgiem ubagiem, kas maksā par visu dārgāk kā bagātie?" raksta Uģis.

Jāteic, ka vairums komentētāju piekrita rakstītajam, citi gan aicināja visu nesaredzēt tik drūmās krāsās...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas