Tehnoloģiju eksperts brīdina visus "Android" telefonu lietotājus

tautaruna.lv 3.septembris 2022, 10:00
 
pexels.com
Tehnoloģiju eksperts un nu jau arī "TikTok" zvaigzne ar segvārdu tatechtips atklāj vairākus būtiskus knifiņus, kā pasargāt savu privātumu. Viens no šiem padomiem ir būtiski svarīgs visiem "Android" telefonu lietotājiem, vēsta medijs "The Sun".

Kad nevēlamies vairs izmantot bezvada internetu, mēs telefonā izslēdzam WiFi funkciju. Tā vismaz mums šķiet.

Tomēr tehnoloģiju eksperts atzīst, ka viss nemaz nav tik vienkārši, kā mums var likties.

Viņš vērš uzmanību tieši uz "Android" telefonu lietotājiem, aicinot pārbaudīt telefonā esošos WiFi iestatījumus.

Eksperts skaidro, ka nevienmēr WiFi izslēgšana telefonā nozīmē to, ka tas patiešām ir paveikts. Izrādās, ka WiFi var darboties arī pēc tam, kad tas ir izslēgts. Tas tiešā mērā ir saistīts ar privātuma apdraudēšanu un ātrāku telefona izlādēšanos.

Lai pārbaudītu to, vai izslēdzot šo fukciju tā patiešām telefonā vairs nedarbojas, eksperts aicina veikt vienkāršu pārbaudi. Telefona iestatījumos nepieciešamsa atvērt sadaļu "Atrašanās vieta" (Location), pēc tam jāatver vaļā sadaļa "Atrašanās vietas pakalpojumi" (Location Services). Tur jāmeklē poga "WiFi skenēšana" (WiFi scanning) un tā jāizslēdz.

Šādā veidā ir iespējams pasargāt savu privātumu, neļaujot aplikācijām izmantot WiFi brīdī, kad esat izslēdzis šo funkciju. "Ja vēlaties saglabāt privātumu, izslēdziet WiFi skenēšanu," pauž eksperts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:56

Jaunākās diskusijas