Soctīklos klejo aizdomīgs sludinājums; komentē gan dziednieks, gan policija

tautaruna.lv 15.jūlijs 2022, 2:00
 
Tass/Scanpix/LETA
Aigars sociālajā tīklā ”Facebok” uzdūries visai savdabīgam un reizē arī aizdomīgam pakalpojuma sludinājumam, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vēstulē klāt pievienotajā ekrānuzņēmumā atklājas, ka sludinājumā piedāvā lāstu atcelšanu.

"Jūti, ka kāds tev uzlika lāstu vai stipri sāpināja? Šajā video parādīšu ļoti vieglu rituālu, ar kuru varēsi atriebties tam cilvēkam! Ja gadījumā tu nezini, kas uzlika tev lāstu, bet bieži jūti depresiju, apātiju, jūti, ka neveicas, nav spēka, enerģijas tikt ar grūtībām, problēmām, vari pieteikties privātai konsultācijai, " teikts sludinājumā.

Dziednieks ar vairāk nekā 30 gadu stāžu Rolands Tiltiņš lāstiem netic, taču nenoliedz to esamību. Un, aplūkojot konkrēto sludinājumu, dziednieks ir vairāk nekā kritisks, nodēvējot “pakalpojuma” sniedzēju par šarlatānu un krāpnieku.

"Ja jūs esat pārliecināts, ka man ir lāsts un jūs viņu gribat noņemt, un man līdz ar to dzīve aizies kalnā, nu, tad, kad man viņa aizies kalnā, tad es arī atnākšu pie jums un norēķināšos. Tad es jutīšu, ka man viss aizgāja labi un es saprotu, ka man ir noņemts lāsts, un es esmu jums spējīgs samaksāt to visu. Tāpēc, es domāju, ka tur ir darbs tiesībsargājošajām iestādēm, ka tu par samaksu piedāvā izdarīt ļaunumu. Tas ir tas pats, kas izdarīt miesas bojājumus savtīgos, mantkārīgos nolūkos, pie tam pieprasot par to ļoti lielu naudu."

Valsts policijā gan skaidro, ka lielākoties likumsargi šādos gadījumos izmeklēšanu pat neuzsākšot. “Gadījumā, ja persona labprātīgi ir samaksājusi naudu par pakalpojumu, kura rezultātus nav iespējams praktiski izmērīt, visticamāk, noziedzīgs nodarījums netiks konstatēts. Šādos gadījumos ir sarežģīti noskaidrot subjektīvo pusi, pierādīt to, ka pakalpojuma sniedzēja mērķis bijis apkrāpt personu,” atbild likumsargi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas