Neticami! Ārsti izglābj zīdaiņu dzīvības ar sviestmaižu maisiņu

tautaruna.lv 18.jūlijs 2021, 22:42
 
Caters News Agency/Scanpix
Kāda Lielbritānijā dzīvojoša ģimene pirms gada piedzīvoja nervus kutinošus brīžus, kad ģimenes jaunākās atvases, dvīņi Zaki un Malika, nāca pasaulē trīs mēnešus pirms laika, vēsta "Mirror".

Dvīņi piedzima tik maziņi, ka ārstiem nācās izmantot neparastu metodi, lai glābtu viņu dzīvības.

Piedzimstot abi bērniņi svēra vien niecīgu svaru. Viens no bērniņiem bija vien 900 gramus smags, bet otrs 1,1 kilogramu smags.

Ārsti nojauta, ka tik maziem zīdaiņiem būs grūti uzturēt pietiekamu ķermeņa temperatūru, lai varētu izdzīvot, tāpēc viņiem nācās izmantot pavisam neparastu metodi, lai glābtu bērnu dzīvības.

Ārsti bērnus ievietoja pārtikas maisiņos. Jaundzimušie tika ievietoti pārtikas jeb sviestmaižu maisiņos, jo tie atgādinot dzemdi, sacīja ārsts.

Jaundzimušie veselas septiņas nedēļas uzturējās slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā. Piedzimstot tik agri, viņiem nebija izveidojusies pietiekami "stipra" āda, tāpēc bija nepieciešams nogaidīt līdz brīdim, kad viņu ķermeņi nebūs tik trausli, lai varētu doties mājās.

Abi mazuļi pēc pāragrās piedzimšanas saskāras ar vairākām veselības problēmām. Tomēr pateicoties mediķu pūliņiem, izdevās izglābt abus zīdaiņus.

"Viņi bija tika mazi savos sviestmaižu maisiņos," sacīja bērnu mamma Rifita.

Šobrīd dvīņi ir jau gadu veci un vecāki ir ļoti priecīgi par to, ka ārstiem izdevās glābt viņu dzīvības.

"Svinēt viņu pirmo dzimšanas dienu ir ļoti liels pagrieziena punkts pēc tā, ko viņi ir pārdzīvojuši. Mēs uztraucāmies par šo dienu, ka varbūt tā nepienāks, bet viņim tas izdevās. Mēs esam tik lepni par viņiem," sacīja mamma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas