Virusoloģe: Nav iespējams novērst trešo Covid-19 vilni

tautaruna.lv 18.jūlijs 2021, 17:42
 
AFP/Scanpix/LETA
Igaunijā pazīstamā virusoloģe un mikrobioloģe Irja Lutsara atgādina, ka koronavīruss pasaulē joprojām plaši cirkulē un lielākā daļa cilvēku ir uzņēmīgi pret to, ziņo Postimees.

Igaunijas politiķe Kaja Kallasa iepriekš izteicās - ja sāksies jauns Covid-19 vilnis, tiem, kuri tiks vakcinēti līdz tam laikam, būs lielāka rīcības brīvība nekā tiem, kuri nebūs vakcinēti.

Komentējot portāla Stolitsa.ee dienas tēmu un runājot par to, vai drīzumā būs trešais koronavīrusa vilnis, Lutsara pauda uzskatu, ka jauns slimības vilnis ir neizbēgams, taču tā ietekmi var mazināt:

"Trešo vilni nevar novērst, vismaz tik ilgi, kamēr vīruss plaši izplatās pasaulē un lielākā daļa cilvēku joprojām ir uzņēmīgi pret to.

Tomēr mēs varam mazināt trešā viļņa ietekmi. Nepieciešams, lai riska grupas (vecāka gadagājuma cilvēki un cilvēki ar riska faktoriem) tiktu vakcinēti, tad tiktu mazināts nopietnu slimību un nāves risks, veselības aprūpes sistēma netiktu pārslogota, un mēs varētu sadzīvot ar šo vīrusu samērā saprātīgi. Es varu ieteikt visiem nekavējoties vakcinēties, ja vēl neesat to izdarījuši, un, ceļojot, ievērot drošības norādījumus. Saprātīga rīcība nekad nenāks par ļaunu," viņa sacīja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas