Neticami! Sieviete nosvin savu 119 dzimšanas dienu

tautaruna.lv 1.jūlijs 2021, 16:39
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Turcijas iedzīvotāja Sekere Arslana 2021. gada 27. jūnijā nosvinēja 119. dzimšanas dienu. Izdevums Daily Mail ziņo, ka, ja oficiāli tiks apstiprināts turku sievietes vecums, viņa varēs pretendēt uz vecākās dzīvās personas titulu pasaulē.

Saskaņā ar Arslanas autovadītāja apliecību viņa ir dzimusi 1902. gada 27. jūnijā. Tādējādi 2021. gadā simtgadniece svinēja 119. dzimšanas dienu. Pēc turku sievietes radinieku teiktā, ilgmūžību viņa mantojusi no savas mātes, kura nodzīvoja līdz 110 gadiem.

Arslanai ir seši bērni un divpadsmit mazbērni. Viena no viņas meitām uzskata, ka mātes ilgā mūža noslēpums ir tas, ka viņa ēd dabīgu pārtiku.

"Pat dzimšanas dienā uz galda bija tikai dabīgi produkti: medus, siers, sviests un mājās gatavots jogurts," sacīja sieviete. Viņa piebilda, ka, neskatoties uz Alcheimera slimību, Arslana spēja saglabāt izcilu veselību savam vecumam.

Pirms sešiem mēnešiem, 2021. gada ziemā sievietes radinieki saslima ar Covid-19. Visa ģimene atradās vienā mājā un baidījās inficēt Arslanu. Tomēr sievietes Covid-19 tests bija negatīvs. "Paldies Dievam, ka es neinficējos. Jūs slimojāt, bet es ne, ”viņa teica.

Turku sieviete lielāko savu svētku daļu pavadīja lūgšanās un atmiņās par ilgo mūžu.

Varas iestādes vēlas, lai Arslanas vecums tiktu oficiāli reģistrēts, un viņa varētu pretendēt uz vecākās personas titulu pasaulē, apsteidzot japānieti Keinu Tanaku, kura dzimusi sešus mēnešus vēlāk - 1903. gada 2. janvārī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:30

Jaunākās diskusijas