Soctīklos izvēršas asa diskusija starp latviešu astrologu un astronomu

tautaruna.lv 1.jūlijs 2021, 14:30
 
Kristaps Kuhaļskis/F64
Astronoma Ilgoņa Vilka ieraksts mirkoblogošanas vietnē Twitter licis diskusijā iesaistīties astrologam Kristapam Baņķim, kas Vilku nosauca par analfabētu astroloģijas lietās.

Vilks vēlējās zināt, vai ar astroloģiskām metodēm var noskaidrot uzvarētājus sporta sacensībās.

"Ja astroloģija spēj paredzēt nākotni, lūdzu ar astroloģiskām metodēm nosakiet pašreiz notiekošā futbola turnīra uzvarētāju un Vimbldonas tenisa turnīra uzvarētāju. Ja astroloģija spēj tikai "paredzēt tendences", tad tie ir nepārbaudāmi apgalvojumi, no kuriem ir maz jēgas," rakstīja Vilks.

Šis ieraksts gan izpelnījās astrologa Kristapa Baņķa uzmanību, kas steidzās skaidrot Vilkam astroloģijas kā zinātnes būtību.

"Nezināju, ka astroloģijā esat tik liels analfabēts, ka nonivilējat astroloģiju tikai līdz fatāliskai “nākotnes paredzēšanai”. Astroloģija ir analīzes metožu kopums, kur svarīga ir notikuma ļoti precīza starta laika analīze. Tā nav paredzēšana, bet analītiska izpēte.

Otrkārt, katram astrologam ir sava sfēra, tāpat kā zinātniekiem. Zinu starptautiskus astrologus, kuri specializējas sporta astro un pelna labu naudu totalizatoros. Visi astrologi nevar visu, jo astronoms “zinātnieks” jau nenodarbojas ar zinātnisku putnu izpēti debesīs.

Treškārt, astroloģija ir pamatā domāta konkrētu personību analīzei un dzīves prognozēšanai, kur arī vislielākā jēga! Kas arī pamatu pamats! Un pat tad tas ir ievērojams darbs ar astro datu analīzi. Tāda primitīva attieksme “noteikt”, “paredzēt” ir prasta astroloģijas neizpratne.

Ceturtkārt, publiski esmu noprognozējis gan 2020.gada krīzi, u.c. , gan, savulaik, Rīgas Dinamo sezonu, gan Dižčiku, gan ... kas daudziem, kuri “to uztvēra nopietni” un vēl pakonsultējās personīgi, ir ļāvis sagatavoties un sekmīgi pārvarēt, un uzplaukt personiski un biznesā!

Jūs esat izdomājis kādai ir jābūt astroloģijai. Subjektīvā iedoma, kam piekrīt no astro tālu stāvoši. Tas būtu tas pats: ja astronoms nespēj izsaukt lietu!... Tiešām domāju,ka esat spējis ieiet astroloģijā pa viedākām durvīm nevis apmētāt ar dubļiem paša subjektīvās hipotēzes.

Ja cien. Ilgonis Vilks uzskata, ka astroloģija ir “māņu blēņas”, nevar palikt šai akadēmiskai augstprātībai parādā, nepasakot,: astronoma bezjēdzīgais “zinātniskais darbs” ir paštīksmināšanās un tukšruna,jo tas nekā nepalīdz cilvēkiem ikdienā! Kosmosa industrija notriec miljardus," savās pārdomās un argumentos dalās Baņķis.

Iepriekš vēstījām, ka astrologs Kristaps Baņķis astrologa Andra Rača prognozes attiecībā uz nākamo gadu sauca par dezinformējošām. Sociālajā tīklā Facebook Baņķis veltīja kritiku arī iepriekšējām Rača astroloģiskajām prognozēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas