Sieviete sūrojas par viņas ģimenei netīkamu muzeja apmeklējumu; muzejs publiski atvainojas

tautaruna.lv 28.oktobris 2023, 17:00
 
Pixabay
Klāt ir drēgnie un lietainie gada mēneši, kas ir ļoti piemēroti dažādu muzeju apmeklējumiem. Un kāpēc gan to nedarīt kopā ar bērniem. Vietnē "X"kāda sieviete pastāsta viņas ģimenei netīkamu muzeja apmeklējumu. Tiesa, ne visi komentāros ir vienisprātis ar sievieti.

"Pieredze, apmeklējos muzeju, būtu daudz labāka, ja vecākiem ar bērnu ienākot ekspozīcijas zālē, uzreiz neceltos kājās zāles darbiniece un pāris soļu attālumā nesekotu līdzi visu laiku. Vecāki (mēs ar vīru) līdzās bērnam, neatraujam no viņa skatienu, visu laiku izglītojam par to, kā jāuzvedas muzejā. Bet nē, jājūtas kā potenciāliem noziedzniekiem. Šoreiz specifiski runa par Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju," vietnē "X" raksta Olga.

"Paldies, ka viesojāties mūsu muzejā! Atvainojamies par radušos situāciju. Bērni mūsu muzejā ir ļoti gaidīti, darbinieki tiek aicināti izturēties iejūtīgi un vienlaikus rūpēties par eksponātu drošību. Konkrēto situāciju pārrunāsim ar personālu," raksta Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs.

Citu cilvēku domas dalās:

Futuri: 100% piekrītu. Sardzes tantes nav spējīgas novērtēt situāciju - skrien klāt un lamājas bez jebkāda pamata. Noskaņojums sabojāts.

John: Mani ārzemju ciemiņi bija šokā, kādas vaļības atļaujas izstāžu apmeklētāji Latvijā - aiztiekot eksponātus ar rokām. Īpaši Tautas daiļamatniecības meistaru izstādē Sporta ielā un Tautas tērpu izstādē LNB. Visi esot gramstījušies. Nav brīnums, ka apsardze seko visiem pēc kārtas.

Nils: Vasarā redzēju, kā salīdzinoši normāla paskata vīrietis baksta un urbina gobelēnu. Pirms dažām dienām redzēju, kā sieviete apgrābsta senu ādas dīvānu, paknibina stiprinājumus un vēl kārtīgi parausta roku balstus. Un tie pat nebija bērni.

Amanda: Vēl "labāks" ir Rīgas Birža, tur jau ienākot ar pirmklasnieku pie rokas, tiek norādīts, ka bērns jāvaktē, citādi nogāzīs eksponātus.

Dana: Jā,man ar trīsgadnieku tāda pati pieredze tur bija. Bijām trīs pieaugušie un trīsgadnieks. Bet kurš no izstādes apmeklētājiem aptaustīja tekstilu ar rokām izstādē? Sieviete pusmūžā, trīsgadnieks ne.

Dina: Kiviči savulaik savam bērnam atļāva apgramstīt Rozentāla gleznu un lepni lika bildes ar procesu savā instagram kontā. Es tos darbiniekus tomēr saprotu arī, jo pietiek ar sekundi, lai skāde būtu neatgriezeniska, tad nu viņi drošības dēļ tā ar visiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:42

Jaunākās diskusijas