Iļģuciemu apsēduši zagļi, kuri specializējas konkrētā lietā

tautaruna.lv 28.oktobris 2023, 18:15
 
Aivars Ķesteris/F64
Iļģuciema mikrorajonu Rīgā apsēduši zagļi, kuri specializējas uz zādzībām no automašīnām, vēsta "Degpunktā".

Kādā nedēļas nogalē grupiņa vīriešu tumšā apģērbā nakts aizsegā uzmanīgi lavījās pa Iļģuciema ielām. Zagļiem līdzi bija nepieciešamie piederumi, lai klusi un bez sarežģījumiem atvienotu dažādas automašīnu detaļas. Garnadžu plāns izdevās, un viņi jau rītausmā devās prom ar veiksmīgu guvumu. Viens no apzagto automašīnu īpašniekiem bija pārsteigts, cik akurāti garnadži strādājuši.

“Spoguļu stikliņi, cik man apdrošinātājs teica, kopā varētu izmaksāt 800 eiro. Tieši manai mašīnai. Vadi smuki ar knaiblēm bija nogriezti, nekas nebija noplēsts, nebija nekas sasists. Tur visi jau baigie zinātāji,” stāsta cietušais.

Nākamajā rītā sociālās tīklošanās vietni “Facebook” piepildīja bildes ar zagļu veikumu un lūgumiem atsaukties kādu, kurš varbūt redzējis neģēļus darbībā. Iespējams, Reņģes un Riekstu ielas tika izvēlētas apzināti - acīmredzot zagļi šeit var darboties netraucēti.

“Tur policija maz uzturas. Varbūt viņi nav redzējuši, ka kāds tur uztur kārtību, un varbūt tāpēc [zagļi] tur brīvāk jūtas,” neslēpj cietušais.

Pēc tam, kad policijas iecirknis vienas dienas laikā saņēma jau trīs līdzīgus telefona zvanus, ieradās ekipāža un sāka aptaujāt apkaimes iedzīvotājus.

Policijā nav uzsākta izmeklēšana par paveiktajām zādzībām, jo visi cietušie saņems kompensāciju par gūtajiem zaudējumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas