"Latvieši tomēr ir tādi gļēvuļi"; tviteristi saplēšas par Uzvaras parku un svecītēm

tautaruna.lv 28.oktobris 2023, 12:00
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Aizvadītajā nedēļā plašas diskusijas izraisīja Rīgas domes vicemēra Ratnieka aicinājums Lāčplēša dienā svecītes nolikt arī rekonstruētajā Uzvaras parkā, kur ilgus gadus dižojās padomju varas simbols, ko tautā sauca par "okupekli".

Ratnieks atgādina, ka tieši pirms 100 gadiem Lāčplēša dienā šajā vietā par godu Bermonda karaspēka padzīšanai no Rīgas, tika atklāts Uzvaras parks.

Plašo diskusiju rezultātā Ratnieks atsauca aicinājumu Lāčplēša dienā svecītes nolikt arī no okupantiem atgūtajā parkā, tomēr diskusija nerimstas.

Ieraksts "X": "Latvieši tomēr tādi gļēvuļi. Izrādās, joprojām Uzvaras parku uzskata par orku svētvietu. Nedrīkst tur sveces, ka tik kāds nesaņem ļaunā, ka tik kremļa propaganda neizmanto un sazin kas vēl. Ā un to sveču vietu ka tik nav par daudz. Varbūt, drošs paliek drošs, nesvinēt vispār?"

Komentētāji sadalījušies divās pretējās frontēs: "Tās nav bailes un man vienalga, ko par to domā RU, bet vienkārši padarīt to par kaut kādu vēl vienu piemiņas vietu arī nav jēgas."

"Kāpēc viena veida "piemiņas" vieta jāpārvērš par cita veida piemiņas vietu nemaz neņemot vērā to, ka tā pretīgā garša mutē joprojām ir palikusi lai pilda parka funkciju un miers"

"Es negribu Lāčplēša dienā iet uz To parku (neatkarīgi no vecām tā veidošanas iecerēm)"

"Man personīgi ar kaut kā liekas par ātru. Tomēr daudzus daudzus gadus ir bijis RU propagandas rīks, kulta vieta. Pabeigtu parku, parks jau kļūtu citā veidolā ierasts, tad ok"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:10

Jaunākās diskusijas