"Rasisma paraugstunda!"; tviterī "cepiens" par kādu 7.klases pārbaudes darbu

tautaruna.lv 20.augusts 2023, 5:30
 
Pixabay
Vietnē "Twitter" aizsākusies plaša diskusija par kādu pārbaudes darbu 7.klasei.

"Izglītības saturs un skolotāji, kuri uz aizrādījumu par ŠĀDU saturu atbild ar: 'MAN ar vārdu 'nēģeris' problēmu nav.' 7.kl.pārbaudes darbs=rasisma paraugstunda," nikna ir Liene.

Komentētāji gan nepiekrīt sacītājam, norādot, ka tracis sacelts ne par ko.

Bens: Galvenā kļūda šajā uzdevumā ir vienā no jautājumiem ietvertajā apgalvojumā, ka Āfrikā verdzība esot bijusi no 15 - 19. gadsimtam. Verdzība Afrikā bija no aizvēsturiskiem laikiem līdz 19. gs., kad Āfriku savā pārziņā paņēma Eiropas valstis. Citādi tur verdzība būtu vēl šodien.

Edgars: Imho "nēģeris" kļuva par sliktu vārdu tikai angļu valodas dēļ. Latviski bija normāls vārds, arī šodien vai tad ir kaut kāda oficiāla nostādne par šī vārda nevēlamību?

Amanda: Kur ir rasisms? Kāpēc ir jāizliekas, ka cilvēkiem nav ārējo vizuālo pazīmju, nav tautības? Un kas nepatika par Āfrikas nemieriem? Vai tiešām skolās vairs nemācīs ģeogrāfiju, jo vecāki pārņemti atrast rasismu visur!? Cik tālu var nonākt idiotismā!

FY: Vispār jau cilvēks par citu samaitātību spriež tikai pēc sevis. Āfrikā nedzīvo ne pērtiķi, ne ziloņi, ne žirafes, vai ne?

Mārcis: Latviešu valodā vārds nēģeris ir literārs vārds. Jums nevajadzētu tā ietekmēties no citu valstu problēmām, ka pašai sava valoda sāk "griezt" ausīs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas