Izdemolē pieturu, ietriecas stabā un avarē uz jumta - jauniešu brauciens ar BMW Dundagā

tautaruna.lv 20.augusts 2023, 10:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Divi jaunieši pašā Dundagas centrā mēģināja pārbaudīt un arī iemūžināt sava spēkrata jaudu un manevrētspēju lielā ātrumā. Viss izdevās līdz brīdim, kad šoferis vairs automašīnu nespēja novaldīt, vēsta "Degpunktā".

Vairāki dundadznieki pirmdien savu sabiedrisko transportu ir spiesti gaidīt pavisam citā pieturā - pārdesmit metrus tālāk, jo kāds jaunietis vēlējās justies kā īsts sacīkšu braucējs. Diemžēl viņa meistarība bija par īsu, un jaunietis zaudēja kontroli pār savu spēkratu. Tobrīd pieturā atradās vairāki cilvēki, kuri paspēja pamukt.

Diemžēl to nevar teikt par “BMW” vadītāju. Viņš sava spēkrata virzienu vairs nespēja mainīt un triecās virsū tieši pieturai, savā ceļā noārdot gan laternas apgaismes stabu, gan šo pieturas grafika radītāju. Beigu beigās spēkrats avarēja, apgāžoties uz jumta.

Nopietni nebija cietis tikai spēkrata priekšgals. Taču pēc avārijas no motortelpas nākuši dūmi. Automašīnā negadījuma brīdī bija divi jaunieši, kuri savu braucienu vēlējušies iemūžināt.

“It kā bijuši divi. Viens esot filmējis,” saka Gunārs.

Kāda vietējā iedzīvotāja apcerīgi piebilst, ka negadījumā iesaistītie jaunieši ir no tuvējās apkārtnes un notikušais ir jau sen gaidīta likumsakarība. Arī alkohols jauniešiem neesot svešs.

“Cik dzirdēts no vietējiem, mašīna braukusi no Talsu puses. Es domāju, ka bija alkohola reibumā. Dundagā jauniešiem tā bieži mēdz gadīties,” stāsta sieviete.

No Talsu puses iebraucot Dundagā, ceļš ir taisns un samērā labi pārredzams. Līdz ar to vietējie uzskata, ka jauniešu ātrums varētu būt bijis ap diviem simtiem kilometru stundā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas