"Lasu un raudu," darba sludinājums raisa plašu rezonansi

tautaruna.lv 20.augusts 2023, 4:30
 
Pixabay
Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 5,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir tāds pats kā mēnesi iepriekš, liecina NVA publiskotā informācija. Jūnija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 49 239 bezdarbnieki.

Arī brīvās darba vietas skaitāmas tukstošos, taču dažreiz, lai tās aizpildītu, nepieciešams ilgs laiks. Mēdz būt, ka prasības salīdzinājumā ar algu ir nesamērīgas.

"Lasu un raudu. Pienākumi un prasības iepretī algai.. Ņirgāšanās," raksta Ieva.

Sludinājumā tiek meklēts psihologs. Tiek piedāvāts pusslodzes darbs, par to solot 535 eiro pirms nodokļu nomaksas. Prasību listē norādītas 12, tostarp tiek prasīta darba pieredze, pārzināt svešvalodas utt.

Kristīne: Es smietos skaļi, ja vien pirms gada pati nebūtu apsvērusi pieteikties uz psihologa vakanci ar algu 245 eiro pirms nodokļu nomaksas. Nē, nu, apmaksājiet pārraudzības un metožu apmācības, un tad varbūt reģistrētajiem psihologiem ir tā vērts, lai sakrātu stundas.

k.trīne: Manas smadzenes nespēj aptvert, kā tas ir iespējams, ka šādas vakances jebkad aizpildās. Nu labi, kādam varbūt ir turīgs partneris un tāpēc var strādāt ar šo...kabatas naudu algas vietā, bet vai tiešām daudziem ir, ja?

Naktene: Ņirgāšanās. Turklāt, kāpēc jāmāk krieviski lasīt un rakstīt?

Maruta: "Sadales tīkla" šeptmaņiem tādu summu maksā par vienu darba dienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:30

Jaunākās diskusijas