McDonald's izmaksās meitenei kompensāciju vairāk nekā 700 000 eiro apmērā vistas nagetu dēļ

tautaruna.lv 5.augusts 2023, 2:00
 
Scanpix
ASV Floridas štata tiesa piespriedusi ātrās ēdināšanas restorānam McDonalds samaksāt 800 000 dolāru (720 000 eiro) zaudējumus astoņus gadus vecai meitenei, kura guva smagus apdegumus pēc tam, kad uz viņas kājas uzkrita McDonald's vistas nagets, raksta postimees.ee.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem 2019. gadā “bīstami karsts” nagets apdedzināja četrus gadus veco Olīviju Karaballo, kad viņa vecāku automašīnā atvēra Happy Meal kasti.

Viņas ģimene iesūdzēja McDonalds tiesā, pieprasot 15 miljonus dolāru.

Maijā tiesa atzina, ka McDonalds ir atbildīgs par notikušo ar bērnu.

Kā ziņo South Florida Sun Sentinel, 19. jūlijā Floridas apgabaltiesa apspriedās nepilnas divas stundas, pirms pieņēma lēmumu par zaudējumu atlīdzināšanu.

Tika pieņemts lēmums piedzīt no McDonald's un franšīzes īpašnieka Upchurch Foods 800 000 ASV dolāru zaudējumu atlīdzību par sāpju, ciešanu un psiholoģisku problēmu izraisīšanu - 400 000 dolāri par pēdējiem četriem gadiem un vēl 400 000 dolāri nākotnei.

Paziņojumā Karaballo ģimenes juridiskā komanda šo lēmumu nodēvējusi par "vēsturisku".

"Esmu ļoti priecīga, ka viņi uzklausīja Olīvijas teikto, un tiesa varēja pieņemt taisnīgu lēmumu," amerikāņu medijiem sacīja meitenes māte. “Esmu apmierināta ar šo lēmumu. Godīgi sakot, man nebija nekādu cerību.”

Meitenes māte tiesai sacīja, ka Olīvijai uz kājas palikusi apdeguma rēta, un viņa vēloties to noņemt. Advokāti tiesā prezentēja fotogrāfijas ar apdegumiem un audioierakstus, kurās dzirdami meitenes kliedzieni.

McDonald's uzstāja, ka ģimenei jāsaņem atlīdzība tikai 156 000 dolāru apmērā, jo bērna apdegums sadzijis trīs nedēļu laikā un sāpes jau pagājušas.

Jāpiebilst, ka šī lieta Floridā atgādina slaveno 1994. gada lietu, kad kāda 79 gadus veca pensionāre no Ņūmeksikas apdedzinājās ar karstu kafiju, ko viņa iegādājās McDonald's, noņēot kafijas krūzītei vāku.

Sieviete guva trešās pakāpes apdegumus, un tiesa piesprieda ātrās ēdināšanas uzņēmumam samaksāt cietušajai 2,9 miljonus dolāru (4,3 miljonus eiro).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

5.augusts 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:03

Jaunākās diskusijas