FOTO: "Aprakstīt šodien piedzīvoto nav iespējams." Dzintaru koncertzālē izskanējis emocijām bagāts Maestro Raimonda Paula koncerts

Portāls nra.lv 5.augusts 2023, 11:34
 
Pauls Zvirbulis
Vakar, 4. augustā, par spīti skumjajiem notikumiem uz skatuves kāpa un ar aizkustinošu koncertprogrammu uzstājās Maestro Raimonds Pauls un  "Sinfonietta Rīga".

Iepriekš NRA.lv vēstīja, ka pēc slimības 84 gadu vecumā mūžībā devusies maestro Raimonda Paula sieva Lana Paula.

Sākotnēji izskanēja informācija, ka ieplānotais koncerts Dzintaru koncertzālē ir atcelts, tomēr mirkli pēc tam tika ziņots, ka, neskatoties uz skumjajiem notikumiem, Maestro ir gatavs kāpt uz skatuves un priecēt savus klausītājus.

Koncertā Raimonds Pauls un kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" izpildīja koncertprogrammu "Dziesmas bez vārdiem", kurā skanēja klausītājiem labi pazīstamas Paula oriģinālkompozīcijas, kuras aranžējis slavenais britu komponists un aranžētājs "Callum Au". Kopā ar maestro un "Sinfonietta Rīga" koncertā uzstājās arī sitaminstrumentālists Māris Briežkalns un kontrabasists Toms Poišs.

Pavisam koncertprogrammā "Dziesmas bez vārdiem" tika iekļautas 12 melodijas - aranžijas dziesmām "Baltā saule", "Dāvāja Māriņa", "Duplets", "Dzel manī sauli", "Elēģija", "Es aiziet nevaru", "Kerijas dziesma", "Mēmā dziesma" un "Zem apgāztā mēness", "Maestro", "Nenes zvaigznes istabā", "Kamēr svecītes deg".

Kā mikroblogošanas vietē "X" (agrāk "Twitter") min viens no koncerta apmeklētājiem, Rafaels Ciekurs, ārstniecības personu mācībspēks, tad koncerts bija emocijām bagāts.

"Lai aprakstītu šodien piedzīvoto tas nav iespējams. Emocijas ar milzīgu kamolu kaklā. Lana bija kopā šodien ar mums visiem. Paldies Raimondam Paulam...."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas