"Vai tiešām Saeimā strādā tādi pamuļķi?" Tauta "cepas" par negaidīto brīvdienu

tautaruna.lv 29.maijs 2023, 9:30
 
Kaspars Krafts/F64
Neapšaubāmi Latvijas panākumi Pasaules hokeja čempionā paliks vēsturiski. Tāpat arī atmiņas par 2023. gada 28. maiju. Savukārt negaidīti pasludinātā brīvdiena 29. maijā lielai daļai sabiedrības sagādāja apjukumu.

NRA jau rakstīja, ka Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Šādi grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" veikti, lai pirmdiena būtu brīvdiena.

Taču sociālie tīkli jau kopš pusnakts "karst". Cilvēki ir neizpratnē, kam ir brīvdiena, kam nē; kur tagad likt bērnus, ja pašiem ir jāiet uz darbu. Tik daudz jautājumu, uz kuriem atbildes netiek saņemtas.

Atis: "Kārtējais Saeimas lēmums, kas pieņemts steigā un neizvērtējot sekas.

Vai tiešām mūsu valdībā strādā tādi pamuļķi? Pirms divām nedēļām nebija iespēja paziņot, ka medaļu izcīnīšanas gadījumā piešķirs brīvdienu? Tā vietā, lai darītu savu darbu un kalpotu tautai, tie jefiņi sasauc nakts sēdi, lai piešķirtu paši sev brīvdienu. Un mēs, privātsektors, par šīm darbībām maksājam nodokļus! Kauns visai valdībai par šo haosu!"
Agnese: "Vēsturisks notikums! Vai Saeima pati sev parakstījusi spriedumu?
Saeima pārkāpj Satversmes 69. pantu un tiesiskās paļāvības principu. Saeimas deputātiem ir jāzina Satversme. Būtībā, ja vairākums nobalso par likumu, kas ir pret Satversmi, Saeima ir jāatlaiž. Vienīgais izņēmums ir force majore jeb ārkārtas situācija, ko šajā gadījumā ir grūti piebīdīt. Lai šādi precedenti nenotiktu, ir skaidri pateikts, ka 24 dienas ir ātrākais, kad var pieņemt šādus lēmumus. Ko nu?"
Žaklīna: Tagad jāpadomā, vai mums ir Saeima, vai zem promilēm vadīts emocionālu tīņu bariņš."
Indira: "Šodien svētku diena? Tiešām? Kur tad izslavētā valsts apziņošanas sistēma? Ziņai telefonā vajadzēja pienākt nekavējoties, lai netērētu benzīnu, braucot uz Rīgu. Strādāt. Karogus arī nemana. Vai tie Saeimas ambāļi vispār sajēdz, cik valstij un darbadevējiem izmaksā viena tāda no gaisa nokritusi svētku diena? Darbs svētku dienā - tās ir citas izmaksas. Par hokejistiem, protams, prieks. Uz tiem vīriem var vairāk balstīties nekā uz Saeimas grūtgalvju simtu."
Vaivare: "Norijot krupi un racionāli domājot, bailīgi paliek, kādus spontānus lēmumus šī Saeima vēl var saražot. Jo šis bija tomēr krīzes rīcības tests - vai ieslēgsies realitātes sajūta par cilvēku parasto nevis tvitera un subjektīvās varas sajūtas spiediens?"
Jolanta: "Puse nakts pavadītā plānojot ko un kā atcelt visai skolai ēdināšana, kā informēt skolotājus un vecākus, ko darīt ar tiem, kas laicīgi neizlasīs ziņu vai kam nebūs variantu, kur atstāt bērnus, jo darba devēji vēl nebūs noreaģējuši. Kurš dežūrēs, kā samaksāt algas dubultā."
Ance: "Es rīt vedu bērnus uz Saeimu, tur pieteicās pieskatīt, es saprotu. Mammītei jāstrādā."
Artūrs: "Man ir Jums tikai daźi jautājumi, kuri radās 23.55 - bērnudārzs rīt ir vaļā? Ārsta apmeklējums spēkā? Tiesas sēdes notiek? Algas pēc kāda tarifa jārēķina un, kur ņemt naudu brīvdienu tarifam? Es saprotu, ka esat pilnā un jūs tas neinteresē, bet varbūt papūlieties?"
Maija: "Šī brīvdiena ir absolūts idiotisms un pat pazemina uzvaras vērtību. Ar šo netieši tiek pateikts, ka valsts līmenī tas ir augstākais, ko spējam sasniegt, bet vēl ir tik daudz jomu, kur darīt un censties. Šampanietis, ziedi un prieks par uzvaru tiek aizvietoti ar paģiru svētkiem."
Jānis: "Bail iedomāties, kādus lēmums vēl Saeima kaut kādā eiforijā nakts laikā var pieņemt. Tas ir bīstami pat valsts drošībai! Brīvdiena, protams, ir laba lieta, bet tas rada haosu, apjukumu un daudzas citas negatīvas lietas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas