Medijs: Lukašenko pēc tikšanās ar Putinu nogādāts slimnīcā Maskavā

Portāls nra.lv 29.maijs 2023, 9:35
 
Scanpix/AP
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pēc tikšanās ar Putinu atrodas kritiskā stāvoklī. Prezidents ir nogādāts slimnīcā Maskavā, vēsta dialog.ua.

Lukašenko vizītes laikā Maskavā viņam esot bijušas nopietnas veselības problēmas. 27. maija pēcpusdienā par to paziņoja baltkrievu opozicionārs Valērijs Cepkalo ar precizējumu, ka informācijai “nepieciešams apstiprinājums”.

Pēc viņa vārdiem, Lukašenko pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Maskavā, kas notikusi aiz slēgtām durvīm, esot juties slikti un steidzami hospitalizēts Krievijas galvaspilsētas Centrālajā klīniskajā slimnīcā, kur joprojām atrodas kritiskā stāvoklī labāko ārstu uzraudzībā. Kremlis cenšoties glābt Lukašenko dzīvību, lai netiktu apsūdzēts saindēšanā.

Runas par Lukašenko slikto veselību izskan presē jau vairākus gadus. 2023. gada maijā Baltkrievijas prezidents militārajā parādē Maskavā parādījās acīmredzami sliktā stāvoklī un ar pārsietu roku. Viņš praktiski nestaigāja un uzreiz pēc notikumiem ātrās palīdzības pavadībā devās uz Minsku, nepaliekot uz svētku vakariņām. Todien, atrodoties Baltkrievijas galvaspilsētā, pirmo reizi pēdējo gadu desmitu laikā, viņš neuzstājās ar runu Uzvaras dienā. Viņa vietā runāja aizsardzības ministrs. 23. maijā, tiekoties ar amatpersonām, viņš apstiprināja, ka mēneša sākumā bijis slims. Pēc Lukašenko versijas, viņam esot bijusi saaukstēšanās. “Es nemiršu, puiši. Jūs vēl ļoti ilgi cietīsiet kopā ar mani,” viņš komentēja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas