Traģēdija, kuru varēja novērst: medicīnas darbinieki atsaka palīdzību sievietei

tautaruna.lv 29.maijs 2023, 3:30
 
unsplash.com
Jaunā māmiņa brīdināja slimnīcas darbiniekus, lai viņi viņu neizraksta no ārstniecības iestādes, jo citādāk viņa negalvo par savu rīcību un izleks pa sava 10. stāva dzīvokļa logu. Medicīnas darbinieki neņēma vērā sievietes sacīto. Tālāk sekoja traģēdija, kuru varēja novērst, vēsta "The Sun".

24 gadus vecā Ebigeila Pinnhorna no Sauthemptonas lūdza, lai viņu uzņem slimnīcā, jo viņai ir pašnāvnieciskas domas un viņa bija pārdozējusi ibuprofēnu. Viņa sacīja, ka izlēks pa sava 10. stāva dzīvokļa logu.

Sieviete uz īsu brīdi tika uzņemta slimnīcā, taču ātri vien, neņemot vērā viņas sacīto, tika aizsūtīta mājās.

Īsi pēc tam sieviete izpildīja sacīto un izleca pa logu. Viņu atrada apsargs. Sieviete bija pie samaņas, kad tika nogādāta slimnīcā.Viņai tika veiktas vairākas nopietnas operācijas, tai skaitā abu kāju amputācija. Tomēr mediķiem neizdevās izglābt Ebigeilu un viņa pēc desmit aizvadītām dienām slimnīcā nomira.

Sievietes māte tiesas sēdē sacīja, ka nevienam neinteresēja meitas problēmas un tas, lai viņa atrastos drošībā. Psihiskās veselības medicīnas darbinieki uzskatīja, ka jaunā māmiņa ir vienkārši nomākta un bez papildus izmeklējumiem palaida viņu mājās.

Kā izrādās, tad jaunā sieviete cieta no emocionāli nestabiliem personības traucējumiem, kas pazīstams arī kā ENPT. Kā min Ebigeilas mamma, tad meitas psihiskie traucējumi sākās laikā, kad 2016. gadā mūžībā pēkšņi devās viņas vecmāmiņa.

Ebigeila mūžībā devās 2021. gada jūnijā. Lai arī jau pagājuši divi gadi, joprojām notiek lietas izmeklēšana. Tiesa vēlas noskaidrot, kas ir vainīgs jaunās sievietes nāvē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas