Ivars Auziņš: Divas dienas un es būtu uz operāciju galda, lai cīnītos par dzīvību

tautaruna.lv 29.maijs 2023, 11:38
 
Ekrānuzņēmums/TV24
TV24 raidījumā "Preses klubs" viesojās uzņēmējs un aktieris Ivars Auziņš. Diskutējot par dažādām aktuālām tēmām Latvijā, tai skaitā medicīnu, viņš atklāj savu pieredzi, kāda viņam tā bijusi kā pacientam.

"Man divas reizes dzīvē ģimenes ārsts ir izglābis dzīvību. Viņš jau vairāk nekā 10 gadus strādā Zviedrijā. Trakākais ir tas, ka man jāzvana uz Zviedriju, lai viņš mani izārstētu Latvijā," raidījumā stāstīja I. Auziņš.

Mani izlaida no Stradiņiem un pateica, ka viss ir kārtībā. Lai gan pēc divām dienām es varēju attapties viņsaulē, ja nebūtu daktera Zviedrijā. Kāpēc Zviedrijā mani nekad nevarētu palaist mājās, jo Zviedrijā man atrastu, kas man ir par vainu. Te man izakstā ierakstīja: "Kaut kas nav labi", un palaida mājās. Divas dienas un es būtu uz operācijas galda, lai cīnītos par dzīvību, ja nebūtu Zviedrijas ārsta padoma.

Sistēma, kāda ir Zviedrijas medicīnā, mani nekad neizlaistu no slimnīcas, jo viņiem ir pieredze, viņi apmāca jaunos. Mani pieņēma jauns rezidents. Zināšanu un labas sistēmas trūkums ir pie vainas.

Eiropā mēs strādājam pēc noteiktām sistēmām un tas strādā. Bet kāpēc mēs nevaram ieviest līdzīgu sistēmu medicīnā? Vai vismaz pārņemt no kaimiņiem, kam ir nepieciešamā pieredze,

neizpratnē ir uzņēmējs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas