Uzņēmums ASV implantē cilvēku smadzenēs čipus

tautaruna.lv 4.maijs 2023, 14:20
 
unsplash.com
Uzņēmums "Blackrock Neurotec" izstrādājis unikālu čipu jeb mikroshēmu "NeuroPort Array", kuru implantējot cilvēka smadzenēs, iespējams, izārstēt aklumu, kurlumu, paralīzi un depresiju, vēsta "Daily Star".

Šobrīd, lai pārliecinātos par mikroshēmas efektivitāti, uzņēmums to ir implantējis 50 cilvēku smadzenēs.

"NeuroPort Array" čips spēj nolasīt smadzeņu signālus.

Ar šīs mikroshēmas palīdzību zinātieki cer, ka spēs palīdzēt cilvēkiem ar kustību traucējumiem atgūt spēju kustināt locekļus, kā arī atgūt redzi, dzirdi un mazināt depresiju.

"Mūsu mikročipi ļauj cilvēkiem tiešā veidā savienoties ar datoriem, vadīt robotizētas rokas, ratiņkrēslus, spēlēt videospēles un pat atgūt sajūtas - tikai izmantojot smadzeņu signālus," saka viens no kompānijas līdzīpašniekiem Markuss Gerhards.

Lai piekļūtu cilvēka domām, "NeuroPort" ar teju 100 mikrodatām nolasa signālus, kurus raida smadzenes. Kad mikročips nolasa smadzeņu signālus, tas tos nosūta datoram. Dators tos atšifrē un tiek veiktas noteiktas darbības.

Zinātnieki paredz, ka jaunizgudrotais čips ar laiku palīdzēs atgūt cilvēkiem ar kustību traucējumiem iepriekš zaudētās spējas. "Šīs medicīniskās ierīces mērķis ir palielināt neatkarību un mobilitāti un, visbeidzot, uzlabot dzīves kvalitāti cilvēkiem ar paralīzi," saka uzņēmuma līdzīpašnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:52

Jaunākās diskusijas