Pēc īsziņas par cilvēka nāvi Šlesers skarbi kritizē Latvijā notiekošo

tautaruna.lv 8.aprīlis 2023, 9:29
 
Romāns Kokšarovs/F64
Aināra Šlesera ieraksts sociālajā tīklā Facebook izpelnījās lielu komentētāju uzmanību. Politiķis runā par kāda cilvēka nāvi un absurdu isutāciju, kas izveidojās, neielaižot Latvijā cilvēka radiniekus no Baltkrievijas.

Šlesers atklāj, ka saņēmis īsziņu no sievietes, kurai nomira vīrs. Vīrieša radinieki, kuri dzīvo Baltkrievijā, netika ielaisti Latvijā, lai atvadītos no nelaiķa.

Kā situāciju raksturo politiķis, "ir ļoti žēl, ka esam nonākuši līdz šādam absurdam".

"Šodien naktī saņēmu īsziņu no kādas sievietes, kurai nomira vīrs. Viņa bija izmisumā, jo mirušā vīra ģimenes locekļi, brālis ar ģimeni, kuri dzīvo Baltkrievijā, netika ielaisti Latvijā. Viņi nostāvēja uz robežas diennakti, tā arī neiekļuva Latvijā, tāpēc nepaspēja atvadīties no mūžībā aizgājušā brāļa, jo bēres notiek šodien.

Sieviete ir Latvijas pilsone, bet radinieki ir no Baltkrievijas.
Šis notikums parāda tikai to, ka cilvēkam pirmkārt ir jābūt par cilvēku!
Nevaru saprast, kāpēc Latvijas birokrāti un esošās varas pārstāvji ir radījuši sistēmu, kur radinieki, kuri grib atbraukt uz bērēm un atvadīties no mūžībā aizgājušā ģimenes locekļa, 24 stundas tiek noturēti uz robežas?
Vai tiešām šie Baltkrievu cilvēki apdraudētu Latviju, ja viņi tiktu ielaisti Latvijā uz bērēm atvadīsies no tuva cilvēka, brāļa?
Ir ļoti žēl, ka esam nonākuši līdz šādam absurdam," viņš raksta.
Tikmēr komentāros cilvēki pauž dažādus viedokļus. Daļa piekrīt, ka situācija ir absurda un neslēpj sašutumu, vēl kāds uzsver, ka ir neskaidri situācijas apstākļi.
"Ļoti skumji.. bet mūsu kaimiņi Latvijas iedzīvotājiem ļauj brīvi šķērsot robežu bez vīzas."
"Draugi, lūdzu, paliekam cilvēki."
"Jā, šādi gadījumi ir bijuši jau, man pazīstamais arī tuvus radus neielaida no Baltkrievijas uz bērēm, redziet tikai tādēļ ka viņi nevarēja atbildēt uz viņu stulbajiem jautājumiem, kā viens no tādiem jautājumiem bija par brīvības pieminekļa nojaukšanu, viņi par viņu vispār zināt ne ko nezināja un vispār kāds sakars, cilvēki vienkārši brauca uz bērēm."
"Informācija par šo situāciju diezgan nepilnīga. Pirmkārt, tuvu cilvēku nāves gadījumā vīzas iebraukšanai LV izsniedz. Nevienam nav aizliegts atbraukt uz bērēm. Otrkārt- robežpunktos ir rindas (par to var izlasīt attiecīgā Telegram grupā), bet robeža nav slēgta. Tā kā - jautājums, kāpēc cilvēki netika, paliek atklāts. Visus citus no BY ielaida, bet bēriniekus kaut kur speciāli 24 stundas turēja? Vai arī cilvēki brauca pēdējā brīdī, un bija jāstāv uz robežas rindā, un- vai bija noformētas vīzas. P. S. Pirms tracināt tautu, būtu jāuzdod šie divi jautājumi. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas