Rīdziniece sūdzas par policijas darbu

tautaruna.lv 8.aprīlis 2023, 20:21
 
Dāvis Ūlands/F64
Kāda rīdziniece no Ganību dambja, saskaroties ar zagļu bezkaunību, pati uzsākusi viņai nozagta velosipēda meklējumus, jo policija, viņasprāt, nespēj katram šādam gadījumam pievērst pietiekami lielu vērību, vēsta “Degpunktā”.

Kāda sieviete vārdā Sanita nokļuvusi nepatīkamā situācijā. Viņas mājas kāpņutelpu apciemojuši zagļi, un, pārkniebjot drošības trosītes, no bēniņiem nozagts gandrīz 300 eiro vērts velosipēds, ko mēdza lietot viņas vīrs un meita.

Kundze vērsusies policijā pēc palīdzības, taču likumsargi neesot bijuši atsaucīgi.

“Es gāju uz iecirkni Allažu ielā, tur pieņēma inspektors, bet ir problēma, ka viņš man uzreiz lika uzrakstīt, ka krimināllieta izbeigta,” viņa stāsta.

Policijai nebija tiesības prasīt, lai es uzrakstu ar savu roku, ka krimināllieta ir izbeigta. Jūs uzrakstījāt, ka jūs nevēlaties krimināllietu? Nu, jā, bet tajā uztraukumā, kad tev kaut ko nozog, tu taču arī nesaproti, ko tu tagad… Ko tev liek, to tu arī dari.

Policijā saka, ka komunikācijā ar sievieti nebija noprotams, ka viņa lietā vēlas būt cietusī. Tas, ka ritenis jāmeklē, pats par sevi ir saprotams.

Kundze vērsusies iecirknī ar iesniegumu par velo zādzību, neizteica vēlmi par kriminālprocesa uzsākšanu, kriminālprocess izbeigts. Velo gan meklējot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas