Skandāls Ukrainā: izvarota meitene spiesta dzīvot blakus saviem pāridarītājiem

tautaruna.lv 8.aprīlis 2023, 17:10
 
F64
Ukrainu šokējis tiesas spriedums, saskaņā ar kuru trīs nepilngadīgie izvarotāji, kuri pazemoja 14 gadus vecu meiteni, saņēma nosacītu sodu, vēsta portāls "Fakti". Sitot un izvarojot upuri, viņi to visu filmējuši un pēc tam izplatījuši video sociālajos tīklos, un par to uzzinājusi visa skola.

Pats incidents notika 2021. gada 24. augustā, taču publiska lieta kļuva tikai tagad, kad vietējā tiesa apsūdzētos atbrīvoja no reāla soda.

Ciemā Verhnije Vorota, kur upuris un izvarotāji dzīvo vienā ielā, ir tikai divi tūkstoši iedzīvotāju. Visi cits citu pazīst. Kad izvarošanas video nokļuva sociālajos tīklos, visi to apsprieda. Taču tajā pašā laikā nevienam pat neienāca prātā vērsties policijā, raksta portāls Fakti.

Cietusī meitene nevēlējās stāstīt savai ģimenei par to, kas ar viņu noticis. Tikmēr skolā viņi sāka viņu iebiedēt un gandrīz noveda līdz pašnāvībai. Tiesas spriedumā ir klasesbiedru liecības, kurās cietusī atzīst, ka nezina, kā dzīvot tālāk.

Vēlāk tiesas sēdē meitene stāstīja, ka tajā dienā, 2021. gada 24. augustā, viņa, neko nenojaušot, ieradusies pagalmā pie viena no pusaudžiem, kas aicināja viņu ciemos. Bija arī divi citi puiši. Viņi aizveda meiteni uz pagrabu. "Viens no puišiem iesita viņai pa vēderu, bet otrs saspieda viņas galvu starp savām kājām. Kad cietušajai tika liegta iespēja fiziski pretoties, viņš viņai novilka drēbes un apakšveļu un veica seksuāla rakstura darbības. Pēc tam līdzīgas darbības veicis cits apsūdzētais, izmantojot pirkstus. To visu trešais apsūdzētais filmēja ar telefonu.

Neskatoties uz to, ka 2021. gadā par šo gadījumu tika rakstīti un filmēti sižeti, rezonanse drīz vien norima, un cietušā palika ar savām problēmām - bez advokāta, bez psihologa un citiem cilvēkiem, kas varētu viņu aizsargāt.

Meitene žurnālistiem stāstīja, ka puiši, kuri viņu ņirgājās, lai gan it kā atradās mājas arestā, brīvi pameta māju.

Tagad tiesa ir atbrīvojusi nepilngadīgos izvarotājus no reāla soda, un prokuratūra gatavojas šo spriedumu pārsūdzēt, un amatpersonas meklē veidu, kā pārliecināties, ka cietusī un izvarotāji vismaz nemācās vienā skolā.

Incidents un spriedums izraisīja sašutuma vilni sabiedrisko darbinieku un politiķu vidū.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas