FOTO: vēsturisks kadrs no Doma laukuma raisa diskusijas soctīklos

tautaruna.lv 3.februāris 2023, 9:30
 
f64.lv, Ģirts Ozoliņš
Vairāki mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji dalījušies ar kādu fotogrāfiju no septiņdesmitajiem gadiem, kurā var redzēt, ka Rīgas Doma laukums tajā laikā pildīja pavisam citu funkciju nekā tagad.

Fotogrāfija uzņemta 1977. gadā.

Kadrā iemūžināts skats uz Doma laukumu. Kā zināms, tad šobrīd Doma laukums ir atvēlēts lielākoties gājējiem un pa to tikpat kā nepārvietojas, nestāv automašīnas. Taču pirms 46 gadiem viss bija pavisam citādāk.

Fotogrāfijā redzamas vairākas automašīnas, kas glīti novietotas iezīmētā stāvvietā tieši Rīgas Doma baznīcas pakājē.

"Atradu FB. 1977.gads. Stāvvieta ar iezīmētām vietām Doma laukumā tagad liekas tāds wow! Kurš zina kad to likvidēja?" Pie fotogrāfijas rakstīja "Twitter" lietotāja.

Arī pētnieks Mārtiņš Kaprāns savā kontā dalījās ar šo fotogrāfiju norādot, ka lūkojoties uz šo bildi, paveras pavisam briesmīgs skats. "Neticami, bet šāds briesmīgs skats esot fiksēts 1977. gadā."

Tikmēr citi vietnes lietotāji atgādināja, ka pirms vairākiem gadu desmitiem Doma laukumā ne tikai atradās stāvvieta, bet arī cauri Vecrīgai regulāri kursēja trolejbuss.

Lai arī daļai soctīkla lietotāju atzinīgi novērtēja to, ka šādu skatu vairs nevar manīt Vecrīgā un Rīgā ir notikušas pozitīvas pārmaiņas, tikmēr citi pauda prieku par tā laika automašīnu šarmu. "Cik krāsainas agrāk bija mašīnas," pauda "Twitter" lietotāja.

Vairāki cilvēki atzinīgi novērtēja arī tā laika cilvēku parkošanās kultūru. Visas automašīnas ir glīti novietotas starp līnijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:44

Jaunākās diskusijas