Cilvēki atsakās no savas naudas: "Es padodos, es izstājos! Ņemiet tos manus 10 centus"

tautaruna.lv 3.februāris 2023, 17:30
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Lai gan ar pašu depozītu sistēmu kā tādu cilvēki jau ir apraduši un mēģina pielāgoties, tomēr mūždien nestrādājošie taromāti, rindas un "buktētas" taras nepieņemšana lielu sabiedrības daļu sanikno līdz tam, ka viņi atsakās paši no savas naudas.

Arī Elza "Twitter" publiski paziņo: "Es padodos, es izstājos! Jūsu sistēma ir izcili tizla. Aukstā gaisā katru otro PET pudeli automāts neņem pretī, turklāt gandrīz katru reizi, kad eju nodot, punkts nestrādā. Ņemiet manus 10c par pudeli, man pietiek."

Depozīta punkts komentē: "Par taromāta darbības nodrošināšanu ir atbildīga tirdzniecības vieta. Ja taromāts nestrādā vai tam ir nepieciešama apkope, aicinām vērsties pie tirdzniecības vietas darbiniekiem. Kurās tirdzniecības vietās saskaraties ar šādu situāciju?"

Elza: "Paldies, šis man ir zināms. Pārstāju iet uz Grostonas ielas taromātu jau pirms laba laika, jo tur katru reizi bija jāsauc darbinieks. Lidl Mežciemā arī regulāri pilns vai apkope. Nebūs. Pagaidīšu citu risinājumu."

Komentētāji ir vienisprātis, ka depozītsistēmas vājais punkts ir taromāti: "Bērni, mācieties fiziku. Ja pudele aizskrūvēta siltā istabā, tad laukā pie 0 C, tā saspiežas. Jāskrūvē katra vaļā un jāļauj, lai uzpūšas. Jebņa :( Tas par to formu ir debilākais no visiem nosacījumiem. Pamēģini mugursomā pa ceļam uz veiklu ielikt skrādenes, lai nezaudētu formu.. :("

Depozīta punkts: "Taromāts nosaka iepakojuma formu un nepieņem saspiestu iepakojumu, lai nebūtu iespēja uz jebkura cita iepakojuma (par kuru nav iemaksāta depozīta maksa) uzlīmēt svītrkodu un to nodot."

Vita: "Šodien Gāju nodot depozītu. Ielieku pudeli, dzirdu, kā viņa galā saplīst. Liekas tā nevajadzētu būt. Bet man ir divi maisi un esmu tālu gājusi, atpakaļ nenesīs. Tā es klausījos, kā trīsdesmit pudeles saplīst, kaunīgi paņēmu savu trīs eiro čeku, un jūtu līdz tam pudeļu savacējam."

Kristiana: "Nostāvi rindu,pienāk tava kārta - pilns.Ieliec pudeles auto,ej uz veikalu,pasaki konsultantam,ka pilns,iepērcies(jo 2x neies), ej uz auto,paņem pudeles,atkal izstāvi rindu un atkal PILNS"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas