"Twitter" burtiski "uzvāras" par policijas pieņemtu lēmumu

tautaruna.lv 3.februāris 2023, 18:30
 
Kaspars Krafts/f64
Katram nodarījumam ir savas sekas, turklāt, sabiedrībā valda uzskatas, ka labāk ir pašam atzīt savu vainu, nevis aizbēgt no notikuma vietas, jo taisnais sods ātrāk vai vēlāk atradīs vainīgo.

Taču ne vienmēr ir tā kā mums šķiet un vajadzētu būt likumsakarīgam. Renāte "Twitter" atklājusi savu sašutumu.

"Fantastiski! Tu vari sabojāt svešu auto, aizlaisties no notikuma vietas un par to saņemsi sodu nieka 15€ apmērā. Malači, Valsts policija! Man kā cietušajai ir lielāki izdevumi kā šim kretīnam. Dusmojos! Ļoti!" Noprotams, ka ieraksta autores mašīnai kāds ir uzbraucis un pametis notikuma vietu. Valsts policija aizbēgušo ir atradusi un piespriedusi tam 15 eiro sodu."

Imants citē likumu: "Ceļu satiksmes likuma 63.pants 5.punkts: Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma [..] piemēro naudas sodu [..] no 14 līdz 140 naudas soda vienībām [...] Tātad 70 - 700 EUR."

Iepriekšminētais soda apmērs sanikno tviterļaudis un rada virkni jautājumu. "Kā par aizbraukšanu no notikuma vietas var piemērot 15€?!?!"

Kristīne: "Negribu lamāties, bet bled… par braukšanu bez biļetes trolejbusā pat ir lielāks sods! Vai nepareizi novietotu mašīnu autostāvvietā"

Kristaps uzdod papildu jautājumu: "Kā tika liecības pildītas un protokols rakstīts? Vai vispār jebkur parādās, ka pameta notikuma vietu? Pēc šī izskatās, ka oficiāli vienkārši “nejauši notizlojās” un aizķēra citu mašīnu."

Renāte: "Protokolā tas ir ierakstīts un divi liecinieki par šo faktu ir snieguši savas liecības."

Kaspars: "Oo, forši. Tagad zināšu, ka labāk atstāt notikuma vietu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas