Skat, kāds Latvijā ražots produkts nopērkams Bali

tautaruna.lv 31.janvāris 2023, 17:30
 
Pixabay
Kāda mikroblogošanas vietnes twitter lietotāja publicējusi attēlu, kurā parāda, ka pat no Latvijas salīdzinoši tālu esošajā Bali nopērkami mūsu valstī radīti produkti.

"#LatvijaVar, šīs loksnes var nopirkt Bali," tā pie attēla, pēc kura noprotams, ka Bali iespējams iegādāties Pērnes kartupeļu plāksnītes, raksta ieraksta un fotoattēla autore.

Aptuvenā cena šim produktam Bali ir ap 1 eiro.

Atgādinām, ka konkrētajam produktam īpaša sabiedrības uzmanība pievērsta arī pēc tam, kad par produktu atzinīgi sociālajā tīklā instagram izteicās populārā aktrise Sāra Džesika Pārkere.

“Lai dzīvo garie čipsi”, ("Long live Long Chips!") ar šādu ierakstu pie čipsu attēla savā Instagram kontā dalījās Sāra Džesika Pārkere, saņemot vairāk nekā 22 tūkstošus “sirsniņu”. Vieni komentāros taujāja, kā tie garšo, citi gribēja uzzināt, kur tos var nopirkt, bet kāds viņas sekotājs priecīgi ierakstīja komentārā “O, jā! Tie ir ražoti manā valstī -Latvijā!”.

SIA “Pērnes” čipsus ražo kopš 1986. gada. Un kā paši saka, viņi bijuši pirmie, kas Latvijā sāka ražot čipsus no kartupeļiem. Sākotnēji bijušas pieejamas ir tikai divas garšas - oriģināli (vienkārši sālīti) un ar sīpoliem, katra 200g iepakojumā. 2010. gadā SIA "PĒRNES L" pievērsās eksportam, aizsūtot savu produkciju uz Vāciju, Nīderlandi un Dienvidkoreju. 2012. gadā uzņēmums uzbūvēja jaunu rūpnīcu, lai apmierinātu pieprasījumu. Šobrīd ražotnē top aptuveni 30 čipsu veidi, tajā skaitā arī speciāli vegāniem paredzēti.

Sāra Džesika Pārkere bija izvēlējusies “Sea Salt & Vinegar”, “Bacon”, “Cheese” un “Honey BBQ” veida SIA “Pērnes”ražotos čipsus “Long Chips”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:57

Jaunākās diskusijas