Sieviete šokā par baiso pārtikas paku saņemšanas punktu Rīgā

tautaruna.lv 31.janvāris 2023, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīdziniece Inta nesen devusies uz Slokas ielas 161. namu, kur atrodas Latvijas Sarkanais Krusts, lai saņemtu pārtikas paku savai trūcīgajai radiniecei. Skats, kas pavēries viņas acīm, beidzot atrodot noliktavu, sievieti pamatīgi šokējis, vēsta "Bez Tabu".

Inta pēc tuvinieces pārtikas pakas devusies pirmo reizi. Viņa izmeklējusies ceļu uz pagrabstāvu un centusies uziet kādu norādi, kas aizvestu līdz noliktavai, taču nekā - nācies klīst pa pamatīgās, drūmās paskata būves teritoriju.

Brīdī, kad sieviete izdzirdējusi Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) darbinieci saucam no tumsas, viņa sapratusi, ka atrodas īstajā vietā. Viņas acīm pavēries tumšs, dubļains pagraba tunelis, kura galā blāva gaismiņa. Visapkārt ēkas konstrukcijas nodrupušas, sašķobījušās un pēc skata - nedrošas.

Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Uldis Līkops atklāj, ka telpas īrē no pašvaldības, taču zemes īpašnieki esot vairāki. Telpu novietojumam gan esot arī plusi, ne tikai mīnusi, piemēram, iespēja būt tuvāk iedzīvotājiem un ērti piegādāt kravu ar automašīnu. Ģenerālsekretārs piekrīt, ka ēkai un teritorijai piemīt problēmas, piemēram, slikts piebraucamā ceļa stāvoklis, ko būtu vajadzējis atrisināt ātrāk, taču jau līdz šim esot izdarīts liels darbs vides uzlabošanā.

“Jā, tur ir problēmas, jā, tur ir piebraucamais ceļš jāsalāpa, bet tās ir tādas ikdienišķas, cilvēcīgas lietas. Mēs šo telpu labiekārtošanu esam turpinājuši, mēs esam paplašinājuši mūsu teritorijas, vienlaikus, protams, arī gaismas uzstādot ārpusē vai kaut kādu daļu no… fasādē vismaz tos pavisam lielos melnumus aizkrāsojot, bet, protams, ka mēs tās ēkas fasādi visu sakārtot nevaram un tā arī nav mūsu funkcija.”

Teritorijas uzkopšanu un atkritumu izvešanu Slokas ielas namā nodrošina “Rīgas nami”. Apsaimniekošanas uzņēmumā uzsver - cīņa par kārtības un tīrības uzturēšanu tunelī esot apgrūtināta bezpajumtnieku dēļ.

Rīgas domē atzīst - par Slokas ielas 161. nama un apkārtnes skumjo stāvokli Īpašumu departaments esot informēts. Objekts esot iekļauts investīciju plānā un tiekot meklēts finansējums ēkas uzlabošanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas