Kādus saldētus produktus veikalā pirkt nevajadzētu?

tautaruna.lv 29.janvāris 2023, 21:30
 
Freepik
Gatavu un saldētu pārtikas produktu īpatsvars pieaug, jo tas ir vienkārši un ātri. Bet vai tie ir bagāti ar uzturvielām un ogļhidrātiem? "MSN Health" nosauc saldētus pārtikas produktus, kurus nevajadzētu pirkt veikalā.

Sasmalcināti sīpoli

Pērkot sasmalcinātus sīpolus, noteikti ietaupīsiet laiku un, iespējams, acis neasaros, taču sasmalcinātu sīpolu sasaldēšana ļoti ietekmē sīpola garšu, tekstūru un asumu.

Gatavās maltītes

Gatavie ēdieni, piemēram lazanja, parasti ir intensīvi apstrādāti un bieži satur daudz piesātināto tauku, cukura un sāls. Tāpat daži pētījumi apgalvo, ka saldētajos produktos tiek izmantota zemākas kvalitātes gaļa un zivis.

Ledus kubiņi

Ledus kubiņu iegāde nav obligāti nepieciešama, ja vien nerīkojat lielāku ballīti. Jūs varat pagatavot ledus gabaliņus mājās, un tas ir pilnīgi bez maksas.

Saldēta pica

Saldētā picā ir daudz kaloriju, tostarp piesātināto tauku un sāls. Arī picas sasaldēšana maina tās garšas īpašības. Gatavojot picu, tās sastāvdaļas ieteicams iegādāties veikalā un visbeidzot picu pagatavot pašam.

Pārstrādāti gaļas produkti

Bekons, hotdogi vai gatavi hamburgeri izklausās labi, bet apstrādāta gaļa nav tik izdevīga. Apstrādājot gaļu, tā tiek vairākkārt karsēta un sasaldēta, kas arī samazina gaļas vērtīgās īpašības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas