Uz robežas konfiscēti 2,5 miljoni Krievijas rubļu

tautaruna.lv 29.janvāris 2023, 20:30
 
pixabay.com
Odesas apgabalā uz Ukrainas – Moldovas robežas pie vīrieša atrasti 2,5 miljoni Krievijas rubļu, kurus viņš iepakotus zeķēs mēģinājis nogādāt Moldovā, ziņo unian.net.

Kā informē Odesas muitas preses dienests, kāds Ukrainas pilsonis caur Starokazači kontrolpunktu uz Moldovu mēģinājis izvest 2,5 miljonus Krievijas rubļu.

"Neskatoties uz to, ka vīrietim klāt bijusi valūta, kas ievērojami pārsniedza 10 tūkstošu eiro ekvivalentu, par ko nav nepieciešama rakstiska deklarācija, viņš muitas kontrolē izvēlējās "zaļo koridoru". Odesas muitas darbinieki kopā ar robežsargiem pilsoņa personīgo mantu un automašīnas apskates laikā atrada skaidru naudu”, teikts ziņojumā.

Pēc preses dienesta datiem, 2,5 miljoni rubļu (pēc Ukrainas Nacionālās bankas kursa - vairāk nekā 1,3 miljoni grivnu jeb 33,3 tūkstoši eiro), vīrietis salicis zeķēs un iesaiņojis plastmasas maisiņā.

Viņš rūpīgi paslēpis paciņu zem automašīnas aizmugurējā sēdekļa. Par valūtas slēpšanas faktu muitas kontroles darbinieki sastādīja protokolu par noteikumu pārkāpumu. Skaidrā nauda izņemta. Lieta nonāks tiesā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas