Iedzīvotāja sūdzas par Latvijas veikalos nopērkamo preci

tautaruna.lv 29.janvāris 2023, 12:30
 
F64
Vai un kāpēc Latvijā ražotajās kūkās un tortēs pievienots tik daudz cukurs, pētīja raidījums "Bez Tabu".
“Visur raksta, ka cukurs ir kaitīgs un jālieto ļoti minimāli, tādēļ vēlos jautāt, kādēļ mūsu toršu ražotāji tik ļoti pārsaldina tortes? Es arī cepu pašu vajadzībām lauku kūku, bet cukuru tik daudz nelieku un kūka ir patīkama, garšīga. Varbūt domāts, lai tortes veikalos ilgāk saglabātos. Ziniet, Vācijā veikalos tortes glabājas ledusskapjos - nopērc, atnes mājās, atkausē un kā svaiga. Nezinu, varbūt daudziem garšo tik pārsaldinātas, bet ir tādas, ka pat vienu gabaliņu ir grūti apēst," sūdzas Māra.

Eklērnīcas Raunas dārzs ogu un augļu biezeņus gatavo paši un papildus cukuru nepievieno - tieši šī iemesla dēļ - lai zinātu, cik cukura ir to sastāvā. Iespēju robežās cenšas cukura nepieciešamību izvērtēt, taču apzinās, ka saldumiem jābūt saldiem.

Līna Rūtiņa, “Raunas Dārzs Eklērnīca” pārstāve: “Izvēloties veikalā kūku, jāpievērš uzmanība sastāvam, kas ir: ja ņemam kūkas ar sviesta krēmu vai cukura mastikas pārklājumu, rēķināmies, ka tās būs ļoti saldas - sastāvs jau mums saka priekšā!

Cukuru ievārījumam lieto, lai pagarinātu termiņu, bet regulārām kūkām- nē. Mūsu kūkām dodam trīs dienu termiņu, jo viss mums dabīgs.”

Kūku meistare Airita uzskata - kūkas ir jāēd un viedoklim, ka Latvijā kūkas tiktu pārsaldinātas, nepiekrīt. Airita iesaka vairākus cukura aizvietotājus, kurus lietot tad, ja balto cukuru negribas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:02

Jaunākās diskusijas