FOTO: deviņus gadus veca meitene pludmalē atrod miljoniem gadus vecu vēstures liecību

tautaruna.lv 29.janvāris 2023, 17:30
 
unsplash.com
Deviņus gadus vecā Molllija Sampsone no Merilindas ASV pludmalē atradusi 15 miljonus gadus vecu "objektu", ziņo "UPI".

Kā ziņo mediji, tad meitene kopā ar ģimeni pērn Ziemassvēkos bija devusies uz pludmali, lai meklētu smiltīs izskalotus haizivju zobus.

Izrādās, ka haizvju zobu meklēšana ir viens no Mollijas hobijiem. Kā minēja meitene, tad bieži pastaigājoties gar Kalvertas klintīm var atrast nelielus haizivju zobiņus.

Tomēr liels bija ģimenes pārsteigums, kad Mollija viņiem parādīja savu jaunāko atradumu - 15 miljonus gadus vecu, plaukstas lieluma megalodona zobu. Megalodons ir izmirusi aizvēsturiskā haizivju suga, kas dzīvoja pirms aptuveni 15,9 miljoniem gadu.

"Es nespēju tam noticēt, tas bija tik aizraujoši," telekanālam "WJLA-TV" sacīja Sampsone. "Es parasti atrodu mazos [zobiņus], nebiju domājusi, ka atradīšu tik lielu."

Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai pārliecinātos, ka Mollija tik tiešām ir atradusi megalodona zobu, to aizveda atrādīt ekspertiem, kuri tik tiešām apstiprināja ģimenes aizdomas.

"Pamatojoties uz to, kur viņa to atrada Kalvertas klintī, mēs lēšam, ka tas ir aptuveni 15 miljonus gadu vecs [zobs]" sacīja Stīvens Godfrijs, Kalvertas jūras muzeja paleontoloģijas kurators.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:20

Jaunākās diskusijas