VIDEO: Medicīnas studenti demonstratīvi izbojā ceremoniju

tautaruna.lv 30.jūlijs 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Videoklipā redzams, kā desmitiem studentu un vecāku iziet no auditorijas, kad daktere Kristīna Koljēra tuvojās pjedestālam Mičiganas Universitātes Medicīnas skolas pasākumā, ziņo portāls "FoxNews".

Neilgi pēc tam, kad daktere Kristīna Koljēra, medicīnas docente, kas iestājusies par aborta aizliegumu, svētdien kāpa uz skatuves, lai uzrunātu jaunos studentus viņu "Baltā mēteļa ceremonijā", kurā aptuveni 170 jaunie studenti tiek oficiāli sveikti kā skolas jaunākā medicīnas studentu klase, vairāki desmiti cilvēku piecēlās no savām vietām un devās uz auditorijas durvīm.

Kā apstiprinājās ceremonijas laikā, Koljēra bija aicināta satāstīt par darbu medicīnā kopumā, viņa uztājoties neskāra aborta tēmu vispār.

"Neviens neprasa šiem medicīnas skolas audzēkņiem piekrist Koljēras uzskatiem; viņiem vienkārši kā topošajiem ārstiem, augstskolu studentiem un pilsoniskās sabiedrības pilsoņiem ir pienākums ievērot arī viņas tiesības. Viņiem būtu jākaunas par savu rīcību, un viņiem ir jāatvēl brīdis, lai nopietni pārdomātu, vai viņi varēs pienācīgi pildīt savus pienākumus, pabeidzot medicīnas skolu. Pretējā gadījumā viņi degradē medicīnas profesiju." izskanējis kāds viedoklis portālā "Nationalreview.com"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas