Lukašenko intervētājs ar ģimeni pārcēlies no Latvijas uz Baltkrieviju

tautaruna.lv 30.jūlijs 2022, 17:09
 
Ekrānšāviņš
Iļja, kurš intervēja [starptautiski daudzviet neatzīto prezidentu] Aleksandru Lukašenku, kopā ar ģimeni pārcēlies uz dzīvi Baltkrievijā, ziņo interneta vietne zerkalo42, atsaucoties uz televīzijas kanālu ONT.

Iļjas māte Natālija sūkstās, ka viņai nekad nav bijusi Latvijas pilsoņa pase, lai gan viņa nodzīvojusi valstī 39 gadus. Viņa nolēma pārcelties uz dzīvi Baltkrievijā kopā ar ģimeni, jo baidoties, ka Iļjas ierakstītās intervijas ar Lukašenku dēļ viņai var tikt atņemti bērni. Viņa arī apgalvo, ka pēc dēla sarunas ar Lukašenko video nokļūšanas tīmeklī izsaukta uz nopratināšanu. Tie gan ir viņad apgalvojumi, nekādi pierādījumi šiem apgalvojumiem nav.

Tagad pusaudzis kopā ar ģimeni dzīvo vienā no Vitebskas viesnīcām. Viņš plāno palikt Baltkrievijā.

Jau ziņots, ka pretēji Ārlietu ministrijas norādījumiem par drošību, Rīgas bērnu radio un televīzijas akadēmijas "Academy KidsTV" audzēkņi un pārstāvji bija devušies uz Baltkrievijas pilsētu Vitebsku, kur šogad norisinās starptautisks festivāls "Slāvu bazārs".

Valsts drošības dienests (VDD) TV3 ziņās paziņoja, ka iestāde savas kompetences ietvaros seko līdzi dažādu organizāciju aktivitātēm Latvijā, vērtējot, vai to darbībā nav saskatāmi iespējami apdraudējumi valsts drošībai. Ņemot vērā dienestu darbību specifiku, VDD atturēsies komentēt konkrētus gadījumus.

Latvijas ĀM jau ilgstoši atgādina par būtiskiem riskiem, Latvijas valstspiederīgajiem apmeklējot Baltkrieviju, un atkārtoti aicina to nedarīt. Turklāt joprojām spēkā ir aicinājums Latvijas valstspiederīgajiem pamest gan Baltkrieviju, gan Krieviju.

Ministrijā uzsvēra, ka Lukašenko režīms joprojām atbalsta Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, un pret to ir vērstas nopietnas starptautiskās sankcijas.

Ministrija vērš uzmanību, ka gan Latvijas, gan citi NATO valstu izlūkdienesti publiski ir brīdinājuši par Krievijas un Baltkrievijas specdienestu izvērstajām izlūkošanas un kaimiņvalstu pilsoņu vervēšanas aktivitātēm.

ĀM atgādina, ka Baltkrievijā valdošā tiesiskuma trūkuma dēļ Latvijas iespējas sniegt palīdzību valstspiederīgajiem būs ļoti ierobežotas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:40

Jaunākās diskusijas