Krievijā vīrieti soda par "Like" rakstiem pret karu

tautaruna.lv 30.jūlijs 2022, 15:29
 
F64
Filozofijas un vēstures skolotājam no Barnaulas Aleksejam Argunovam tiesa piesprieda naudas sodu par "Like" pret kara rakstiem internetā.

Kā pastāstīja pats Argunovs, viņš tika uzaicināts uz policijas iecierkni, kur viņam nolasīja protokolu, kas izveidots, pamatojoties uz FSB materiāliem. Viņš bija pārliecināts, ka pēc pārbaudes lieta tiks slēgta, jo, pēc viņa teiktā, paši policisti sapratuši apsūdzības nenopietno līmeni. Vēlāk tie paši policisti viņam paziņoja: “Jums nav paveicies,” raksta portāls Radio Svoboda.

Argunovs uzspieda "Like" (emocijzīmi, kas pauž piekrišanu) videoklipam, kurā aktieris Arnolds Švarcenegers nosoda Krievijas rīcību Ukrainā.

Tiesas process notika 15. jūlijā. Pēc skolotāja teiktā, viņš tiesnesim centies skaidrot, ka atzīmes “Like” un citas reakcijas uz sociālo tīklu lietotāju ierakstiem nav pārpublicēti materiāli, tas ir, “melīgas” informācijas izplatīšana. Tiesa gan argumentus neņēma vērā un Argunovam piesprieda 30 000 rubļu (apmēram 500 eiro) naudas sodu. Pēc viņa teiktā, viņa mēnešalga ir gandrīz puse - 17 tūkstoši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas