Birkens bijis gatavs pamest „Čikāgas piecīšus”; „Albertam šķita, ka esmu sajucis prātā”  

tautaruna.lv 30.jūlijs 2022, 11:19
 
Oksana Džadana/ F64
Armands Birkens ir ASV latviešu muzikālās apvienības "Čikāgas piecīši" ģitārists, komponists un dziedātājs. Kā viņš atzīst intervijā „Ievas stāsti”, bija brīdis, kas grupu bija gatavs pamest.

A. Birkens stāsta, ka pēc vecmāmiņas nāves un vēl pāris dzīves satricinājumiem viņš bija gatavs mūzikai teikt ardievas. Viņš izlēma kļūt par latviešu luterāņu mācītāju.

Viņš vēlējās stiprināt cilvēkus, kad viņiem vajadžigs atbalsts. Kad šo ziņu par karjeras maiņu izdzirdēja viņa vokālais pedagogs, „šķita, ka viņš nokritīs ar infarktu,” atminas mūziķis. Paziņot šos jaunumus grupai, Alberta Legzdiņa sejas izteiksme liecinājusi - viņš pārliecināts, ka A. Birkens sajucis prātā, lasāms žurnāla Ievas Jātnieces publikācijā „Nelokāms optimists ar smeldzīgo balsi”.

Savu lēmums viņš nemainīja - iestājās Čikāgas teoloģijas seminārā. Taču jo vairāk iepazinis teologus, jo skaidrāka šķitusi pārliecība, ka garīgi izglītotiem cilvēkiem vajadzētu uzvesties citādi…”Viņu ikdienās dzīvē bija maz tāda, ko es uzskatīju par kristīgām vērtībām. Tā mana garīgā karjera pēc 7 mēnešiem beidzās,” atklāj A. Birkens, piebilstot - apkārtējie bija priecīgi par šādu iznākumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas