Pārslimots Covid-19 bērniem var radīt būtiskas veselības problēmas

tautaruna.lv 22.janvāris 2022, 13:17
 
pexels.com
ASV Slimību profilakses un kontroles centrs veicis jaunu pētījumu. Šajā pētījumā tika aplūkota saistība starp pārslimotu Covid-19 un diabētu bērnu vidū.

Kā vēsta portāls "People", tad ASV Slimību profilakses un kontroles centra veiktajā pētījumā atklājās tas, ka bērniem, kuri ir pārslimojuši Covid-19, pastāv risks iegūt 1. vai 2. tipa cukura diabētu.

Tika analizēti dati no divām veselības apdrošināšanas datu bāzēm.

Lielākoties diabēts tika diagnosticēts 30 dienas pēc inficēšanās ar Covid-19.

Vienā datu bāzē iegūtie dati pierādīja to, ka ASV par 166% ir pieaudzis bērnu skaits, kuriem ir diagnosticēts diabēts. Savukārt otras datu bāzes dati pierādīja to, ka pieaugums ir vērojams par 31%.

"Pat 30% palielinājums ir liels riska pieaugums," sacīja pētniece Šerona Saida. Viņa skaidroja, ka krasā atšķirība starp abu datu bāzu rezultātiem, iespējams, ir tāpēc, ka tās atšķirīgi klasificē Covid-19 datus.

Pētniece atzīmē, ka lielākā daļa bērnu tika pētīti apmēram četrarpus mēnešus, tāpēc joprojām nav skaidrs, vai diabēts būs hronisks. Cukura diabēta gadījumu pieaugums tika novērots gan simptomātiskiem, gan asimptomātiskiem Covid-19 pacientiem.

Saskaņā ar pētījumu Covid-19 var izraisīt diabētu, jo tas tiešā veidā "uzbrūk" aizkuņģa dziedzera šūnām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas