Liepājniece sūdzas par absolūti nepieņemamu situāciju pilsētā

tautaruna.lv 22.janvāris 2022, 19:20
 
Ilustratīvs attēls / F64
Raidījumu Bez Tabu uzrunājusi liepājniece Ilona, kura tieši šoziem pamanījusi, viņasprāt, absolūti nepieņemamu situāciju pilsētā.

"Tad, kad nav sniega, tad viss ir samērā kārtīgi, saimnieki protās novākt. Bet, kad ir ziema, tad saimniekiem šķiet, ka suns var mierīgi pakakāt sniegā, aizkašāt ciet un vispār neviens neko neredz. Bet, kad sniegs nokūst, tad ir diezgan traki," novērojusi Ilona.

Ilona nupat kļuvusi par māmiņu, līdz ar to arī dodas garākās pastaigās ar bērnu ratiņiem. Nesteidzīgo soļu laikā liepājnieci nepatīkami pārsteidza nesavāktie suņu izkārnījumi.

“Bieži vien es redzu, ka šie sūdi, es atvainojos, ir izšķaidīti uz ielas, var redzēt, ka cilvēki tajos ir iekāpuši. Un tas nav patīkami,” turpina Ilona.

Jaunā māmiņa pat vairākkārt novērojusi, ka suņa ekskrementi tiek savākti, ielikti maisiņā un novietoti, piemēram, uz ielas malā esoša elektrības sadalnes skapja vai arī nomesti turpat ielas malā, pie kokiem.

Visas Zāļu ielas garumā, kur pastaigā dodas Ilona, gan nav nevienas atkritumu tvertnes, kur tad arī varētu izmest maisiņu ar savāktajiem suņu ekskrementiem, un tas atrodas pilsētas centrā.

Pašvaldības Vides nodaļas vadītāja Dace Liepniece gan norāda, ka aptuveni 30 vietās pilsētā ir izvietotas īpašās urnas suņu ekskrementiem. Tās esot izvietotas vietās, kur vispār neesot tvertnes atkritumiem. Pašvaldības pārstāve arī uzsver, ka suņu ekskrementus varot droši mest jebkurā sadzīves atkritumu gružkastē. Par Zāļu ielu gan ir piemirsts. Liepniece sola, ka atkritumu tvertņu jautājums tikšot risināts.

Tikmēr Liepājas pašvaldības policija gan secina, ka situācija ar suņu izkārnījumu savākšanu pilsētā uzlabojoties, proti, ģimenes mīluļu saimnieki kļuvuši apzinīgāki. Pretējā gadījumā suņa saimniekam var draudēt gana bargs naudas sods - no 10 līdz pat 1750 eiro. Beidzamo divu gadu laikā Liepājas pašvaldības policijā esot ierosinātas tikai divas administratīvās lietas par suņu ekskrementu nesavākšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas