Latvijas iedzīvotāji atklāti stāsta, kāpēc taisa balstvakcīnu

tautaruna.lv 22.janvāris 2022, 14:45
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Olaines kultūras namā vakcinācijas centrs līdz šim vēl nav bijis. Pagājušajā sestdienā tam bija pirmā darba diena. Centrā viesojās LTV raidījums "Panorāma".

Visi tajā dienā sastaptie atnākuši pēc balstvakcīnas. Kārlis gaida, kad paies 15 minūtes pēc trešās potes saņemšanas. Otrā "Modernas" pote viņam bijusi drīz pēc Jāņiem.

"Ja iesaka veikt šo trešo balstvakcīnu, es labāk izdaru ātrāk, kamēr nav rinda tik liela. Jo beigās jau savāksies rindas garākas, atkal būs ārā jāstāv un jāgaida. Atnāku, izdaru un viss. Mierīgi," savu motivāciju atklāja Kārlis.

"Es vakcinējos ar "džonsonu" ["Janssen" vakcīnu]. Man tagad janvāra beigās būs pieci mēneši, un jau savlaicīgi otro poti taisīju," savukārt norādīja Inese.

Ditai kopš otrās vakcīnas pagājis mazliet vairāk par septiņiem mēnešiem. Uz trešo poti viņa pierakstījusies caur portālu "manavakcina.lv" un gaidījusi vien trīs dienas.

"Es pirmoreiz dzirdēju, ka būs nepieciešams, sāku tam gatavoties. Tad dzirdēju, ka pēc sešiem mēnešiem efektivitāte zūd, tāpēc arī gribēju pēc iespējas ātrāk vakcinēties. Bet es nezināju, ka tas tik tuvu būs iespējams. Biju domājusi, ka būs jābrauc uz kādu tirdzniecības centru Rīgā. Un atradu Olainē vietu," priecājās Dita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas